avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Intrebare?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Intrebare?

Poate ma puteti ajuta cu ceva.
Daca vreau sa deschid un magazin alimentar la parterul casei mele, cu iesire la strada am nevoie de aprobarea vecinilor?
Un amic ce are un astfel de magazin se confrunta cu aceasta problema. Are magazin la parterul casei si vecina de langa ( cu care este certat ) a depus o plangere cum ca ar fi deranjata de magazinul acestuia.
Acum s-a trezit cu o comisie de la primarie pe cap , ce aveau de gand sa puna sigiliu pe magazin.
E nevoie de acordul vecinilor?
Cel mai recent răspuns: tavi02ro , utilizator 13:47, 9 Octombrie 2009
este vorba de un apartament sau casa la curte ??
daca imobilul se afla intr-un bloc , veti avea nevoie de acordul asociatiei de locatari si a vecinilor directi .
daca nu aveti vecini , administratorul tb sa dea o declaratie pe propria raspundere in acest sens.
daca este vorba de o casa la curte , nu va trebuie acordul vecinilor , ci doar al celorlalti coproprietari daca exista .
Da este vorba de casa la curte si nu exista coproprietari.
O sa vedeti daca va trebuie acordul in momentul cand veti face actele sa deschideti magazinul.E in functie si de situatia concreta , cum e situata casa, unde va fi ampalast magazinul...
s-a raspuns
Nu inteleg ce importanta are pozitia casei atata timp cat se afla in curtea mea, la perterul casei mai exact. Adica nu e dreptul meu sa imi construiesc ce vreau pe spatiul pe care il detin, si constructia sa o pozitionez dupa bunul plac?
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2009
tavi02ro, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta minima legala intre hotar si peretele casei cristian_64 cristian_64 Vreau sa construiesc o casa si datorita topometriei terenului (un clin intre doua strazi) trebuie sa ma apropii cat de mult pot cu constructia noua de hotarul ... (vezi toată discuția)
Reparatie perete amplasat pe granita andreea.n andreea.n Buna! Am o locuinta in Bucuresti,sector1,iar in spatele curtii se afla zidul casei vecinului,construit pe granita.Ma poate obliga cineva sa-i permit accesul ... (vezi toată discuția)
Consolidarea peretelui din spatele casei Tanase Reveica Tanase Reveica Am o casa in care locuiesc de zeci de ani, constructia este asezata pe limita dintre proprietati, adica spatele casei este pe razor, asa se construiau pe ... (vezi toată discuția)