avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Un executor poate veni cu actualizare creanta dupa ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Un executor poate veni cu actualizare creanta dupa achitarea integrala a sumei?

Buna ziua,
daca unui salariat i s-a achitat si virat in totalitate suma poprita, urmare a achitarii am facut adresa executorului spre aducere la unostinta iar acesta vine cu raspuns ca de fapt nu s-a achitat, ca mai este o suma care de cca 10 % din suma initiala, drept actualizare a creantei... Este corect cum s-a procedat? mai trebuie sa ii retinem aceasta suma?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 16 Noiembrie 2017
Are dreptul in interiorul termenului de prescriptie. Deci va recomand sa va conformati, iar debitorul are calea contestatiei la executare. Nu angajatorul e abilitat sa cenzureze executorul.
Potrivit dispoziţiilor art. 628 alin. (2) C. proc. civ., în cazul în care prin titlul executoriu au fost stipulate ori acordate dobânzi, penalităţi sau alte sume, care se cuvin creditorului, fără să fi fost stabilit cuantumul acestora, ele vor fi calculate de executorul judecătoresc, potrivit legii.

Detalii
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Execcutorul calculeaza dobanda? aidu aidu Instanta a dispus acordarea dobanzilor legale (si) la unele sume datorate din 2012. Debitorul a achitat debitul + dobanda de la data hotararii definitive ... (vezi toată discuția)
Poprire, nelamuriri popescuioanasb popescuioanasb Buna ziua, Am poprire pe pensie,iar in data de 12.01.2017 am fost instiintata ca mai am de plata 2200 ron.In cursul zilei de ieri am sunat la ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu gabi.nico gabi.nico Buna ziua, am o poprire pe salariu, la care am facut o intelegere de plata. Problema mea e ca nu inteleg suma pe care o am de plata: am primit o incheiere de ... (vezi toată discuția)