avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Plata FGA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Plata FGA

Cei de la FGA au respins cererea de plata depusa tarziu dupa termenul limita impus. Service-ul a acceptat lucrarea desi termenul pentru cereri de plata expirase deja. Acum vor sa recupereze banii de la mine. Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: FloryF , utilizator 14:19, 31 Decembrie 2017
Buna ziua,

Procedura in acest caz este reglementata de Legea nr. 213/2015 potrivit căreia orice persoană care pretinde un drept de creanță de asigurări împotriva asigurătorului aflat în faliment, în vederea încasării despăgubirilor cuvenite are posibilitatea de a formula o cerere motivată în acest sens către Fond în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data nașterii dreptului de creanță, atunci când acesta s-a născut ulterior.

Trebuie verificat data nasterii dreptului de creanta si daca considerati ca erati in termen, puteti contesta Decizia FGA in termenul si la instanta indicata in decizie.

Daca FGA va indrumat catre service-ul in cauza, sau daca service-ul are incheiata o conventie de decontare directa cu FGA, lucrurile se schimba.
Reprezentatul FGA mi-a recomandat acel service. Nu au o conventie de decontare. Deschiderea dosarului de daune a fost facuta in timp util. Cererea de plata nu a fost facuta in acel interval de 90 de zile de la ramanearea definitiva a deciziei de intrare in faliment. Am facut reparatia la acel service tocmai pentru ca au fost singurii care au acceptat sa primeasca plata de la FGA altfel probabil as fi ales alta solutie.
Buna ziua,
asa cum ati mentionat si dvs mai sus, am primit decizia de refuz de plata de la FGA , desi dosarul de dauna a fost deschis in timp util.
Exact aceeasi situatie, service-ul a fost recomanadat de catre un reprezentant FGA dupa multe "ture" pe la institutie pentru obtinerea de informatii .
De mentionat este ca la momentul prezentarii in service , am semnat cesiune de creanţă pentru service, ei mentionand ca se vor ocupa de tot ce este necesar, nefiind implicata in ceea ce urma dupa scoaterea autovehiculului din service.
Astfel, eu am cedat drepturile de despăgubire din partea FGA către ei ca ei să-şi stingă cheltuielile apărute cu reparaţia maşinii mele pe RCA-ul celui vinovat.
Acum eu ce pot face in aceasta situatie? Cu ce sunt vinovata daca cererea de plata a fost depusa dupa cele 90 zile? Ce este de facut in acest caz?

In cazul in care aveti mai multe informatii va rog sa ajutati cu un raspuns. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de refuz plata- fga FloryF FloryF Buna ziua, Am primit decizia de la FGA cu refuz de plata pentru o reparatie din 2016. Service-ul a fost recomanadat de catre un reprezentant FGA dupa multe ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca - faliment valentinneagu87 valentinneagu87 Buna ziua, As dori un sfat/o parere legata de urmatoarea problema. Am fost implicat intr-un accident de masina iar vinovatul are asigurare la o firma aflata ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca euroins??? tiberiu448 tiberiu448 Bună ziua! Ce se întâmplă acum cu cei care au RCA făcut la euroins pe un an de zile mai este valabil sau nu??? Mulțumesc! (vezi toată discuția)