avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare clădire veche
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare clădire veche

Deţin un apartament într-o clădire construită în 1894 în stil secession.
Primăria mi-a trimis o somaţie(şi celorlalţi locatari) ca din dispoziţia primarului nr...din... avem termen de 6 luni pentru reabilitarea clădirii constatată ca este în stare tehnică nesatisfăcătoare de către Comisia pentru identificarea, evaluarea şi stabilirea stării tehnice a clădirii a primăriei., în caz de neconformare, se recurge la majorarea impozitului cu 500%.. Am citit şi baza legală , Legea 227/2015 art.489 alin (5) - (8) şi normele metodologice de aprobare, am totuşi mari nelămuriri:
Acea clădire a fost în proprietatea statului român din 1945 până în 1990 sau după, şi apartamentele au fost vândute de stat pe bani de nimic locatarilor, care acum sunt pensionari şi nu au bani să-şi plătească nici măcar intreţinerea. Degradarea nu s-a produs în ultimii 15 ani de când sunt eu proprietar, în plus, eu am făcut reparaţiile necesare când am cumpărat apartamentul, cu autorizaţie de la Primărie. Statul român nu a făcut nimic timp de 45 de ani cât a fost proprietar. Deci actualii 10 proprietari nu au posibilităţi materiale să plătească nici măcar un proiect, cu atât mai puţin lucrări de restaurare cu ornamente stil secession şi lucrări de consolidare a clădirii.
Ce cale de atac avem împotriva acestei dispoziţii a primarului?
Mulţumesc.


Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 10:47, 5 Ianuarie 2018
Daca apreciati util si necesar puteti ataca hotararea in instanta de judecata
Mulţumesc.
Dar ce lege pot invoca, pentru a combate dispoziţia primarului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consolidare bloc alpha_aquilla alpha_aquilla Buna ziua, Reprezentam un grup de locatari care se confrunta cu urmatoarea problema: 1. Bloc construit in 1961, aflat la km 0 toti locatarii cumparand ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis cladire fara asociatie andrei_pap87 andrei_pap87 Locatarii unui bloc nu sunt constituiti in asociatie de proprietari...acoperisul cladirii (considerat bun comun) este intr-o stare avansata de degradare, iar ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit cladiri dorels dorels Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca o cladire care detine certificat de performanta energetica conform legii nr. 372/2005, este scutita de ... (vezi toată discuția)