avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul sau contabilul, cine raspunde in fata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul sau contabilul, cine raspunde in fata legii ? Aceasta e intrebarea !

Administratorul sau contabilul, cine raspunde in fata legii ? Aceasta e intrebarea !
Zilnic in mass media explodeaza stiri despre infractiuni de evaziune fiscala de milioane de euro prejudicii aduse STATULUI, urmate de masuri preventive si asiguratorii in randul administratorilor unor societati comerciale. A cui e vina pentru nedeclararea unor venituri sau inregistrarea in contabilitatea a unor cheltuieli fictive, in baza unor documente false sau in lipsa unor documente justificative ? Administratorul striga „contabilul!”, iar contabilul arata incriminator spre administrator: ”era datoria lui sa verifice!”. Cine e vinovat ?
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
Lupulescu Robert Curatenie Blocuri, Alte profesii
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:00, 16 Ianuarie 2018
Buna seara,
Administratorul care se poate intoarce impotriva contabilului.
Intrebarea este, pentru ce anume sa raspunda? Daca s-a facut curatenie in bloc?
Dati mai multe detalii si apoi vedem care este raspunsul la intrebare!


cyan a scris:

Intrebarea este, pentru ce anume sa raspunda? Daca s-a facut curatenie in bloc?



Initiatorul topicului a precizat de la bun inceput
infractiuni de evaziune fiscala de milioane de euro prejudicii aduse STATULUI, urmate de masuri preventive si asiguratorii in randul administratorilor unor societati comerciale.

Asociatia de proprietari nu este societate comerciala
Fiecare raspunde pentru faptele lui: Contabilul raspunde pentru neinregistrarea sau inregistrarea eronata a documentelor care i s-au pus la dispozitie, neintocmirea si nedepunerea declaratiilor fiscale, neintocmirea documentelor de plata a datoriilor. Administratorul raspunde pentru nedepunerea tuturor documentelor primare justificative, la contabil, nesemnarea declaratiilor fiscale, nesemnarea documentelor de plata a datoriilor fiscale.
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
Alexandru Georgescu, Contabil
OFFTOPIC
@ynocentta, daca ati fi fost mai atenta la mesajul userului si nu sa imi dati mie replica ati fi observat ca acesta si-a modificat mesajul dupa ce am postat eu intrebarea.

Mesajul initial a fost
Administratorul sau contabilul, cine raspunde in fata legii ? Aceasta e intrebarea !


Ce raspuns ati fi dat in acest caz? Va poate con(in)firma userul daca a fost asa sau nu!

Daca veti vizualiza mesajele postate ieri de @Lupulescu Robert Curatenie blocuri ati fi sesizat ca a deschis cel putin 5 topicuri fara cap si coada punand cate o intrebare din care nu se putea trage o concluzie pentru a da un raspuns cat de cat la obiect.

Forumul nu inregistreaza si ora la care s-a facut ultima modificare insa cum se poate face numai in timpul de 30 minute se poate observa ca mesajul meu a fost postat la 20.54 iar cel initial al userului a fost postat la 20.48. Este evident ca l-a modificat ulterior mesajului meu.
In consecinta, v-ati ambalat degeaba!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari avocatnet.ro pianistul pianistul 18 Aprilie 2008 -[b]Forum[/b] - am adaugat rating-ul pe mesaj 15 Aprilie 2008 -[b]Discutii private[/b] - o noua sectiune in care ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii administratorului/asociatilor sorinviz1 sorinviz1 As dori sa intreb ce inseamna exact atragerea raspunderii administratorului/asociatilor. Numele meu apare intr-un \"anunt\" publicat pe site-ul ANAF, pentru o ... (vezi toată discuția)
Transfer marfa de pe o firma pe alta si insolventa ursuloaica ursuloaica • va rog mult ajutati-ma cu sfaturi pt urmatoarea problema: -soc veche,cu 2 asociati,platit de tva si impozit pe profit,stoc de marfa 5 miliarde,datorii ... (vezi toată discuția)