avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal

Buna ziua,
Un SRL cu 50 de angajati are obligatia sa aiba o persoana responsabila cu protectia datelor cu caractere personal? Va intreb pentru ca eu am dedus din Regulament ca este doar recomandat, nu obligatoriu. Daca este obligatoriu, persoana care se va ocupa de aceasta problema va trebui sa urmeze un curs acreditat ANC?
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
NeliF, utilizator
Cel mai recent răspuns: NeliF , utilizator 14:47, 6 Martie 2018
DPO 2018: Multe firme vor avea nevoie de un responsabil cu protecția datelor, începând din mai, altfel vor risca amendarea
www.avocatnet.ro/t13941/dpo....
Eu am functia de inspector resuse umane, pot indeplinii si functia de responsabil cu protectia datelor. Sunt singura persoana din firma care lucreaza in acest compartiment, este conflict de interese daca voi avea si sarcina sa ma ocup de protectia datelor? Si daca e posibil sa am si aceasta responsabilitate, este necesar sa urmez un curs in acest domeniu?
Responsabilul cu protecția datelor („data protection officer” sau DPO, pe scurt), de care vor avea nevoie companiile ce se ocupă în principal cu prelucrarea datelor personale, va putea să ocupe, în același timp, și altă funcție.
www.avocatnet.ro/articol_468...
Multumesc.
O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dpo meduard meduard Buna ziua, Daca sunt inspector resurse umane ,pot fi si responsabil cu protectia datelor cu caracter personal(Data protection officer -DPO) in acelasi ... (vezi toată discuția)
Responsabil cu protecția datelor Alex97 Alex97 Buna ziua. Care sunt conditiile ce trebuie indeplinite si modalitatea in care se poate obtine titulatura de operator de date personale ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Angajat si cu atributiuni de dpo emillius emillius Buna ziua! Pentru un angajat mai vechi (incadrat ca jurist) care va avea si atributiuni de DPO (Responsabil cu protectia datelor) se vor incheia obligatoriu ... (vezi toată discuția)