avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorii anaf
Discuție deschisă în Executare silită

Datorii anaf

Buna! Am primit pe 25 aprilie poprire de la anaf pe datorii mai vechi, din 2012. Am vazut pe site la dvs ca, dupa 5 ani, datoriile se prescriu. Ce pot face? Am platit o parte din datorii, mai exact pt 2014, dar am inteles ca ei mi le.au scazut pe 2012. Cu toate astea, mai am de plata pe 2012 desi au trecut 5 ani de la datorii. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 19:30, 30 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Datoriile se sting prin plata acestora, in functie de vechimea lor, in ordinea cronologica a nasterii datoriilor. Cu alte cuvinte, se achita cele mai vechi.
Referitor la prescriptie, este necesar de identificat din ce data incepe sa curga termenul de prepcriptie de 5 ani. Pentru aceasta trebuie sa cunoastem tipul documentului care a generat datoria (ex. decizia de impunere) si data scadentei datoriei. Codul fiscal reglementeaza termenul de prescriptie a datoriei.
Identificati daca aceste datorii s-au prescris sau nu. Daca s-au prescris va sugerez sa va adresati in scris catre ANAF cu o sesizare pentru anularea datoriei.
Daca executarea nu indeplineste conditiile impuse de lege, puteti face contestatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii anaf din 2012 dsubti dsubti Buna ziua, in anul 2012 am fost ptr o foarte scurta perioada de timp broker de asigurari. Firma la care am lucrat ca si consultant mi-a dat fisa fiscala la ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii , altele decat cele catre stat canto canto buna ziua, -va rog sa imi spuneti in cat timp se prescriu datoriile restante ale srl-urilor catre \"societatea de radio-difuziune\"(taxa abonamente radio-tv) ... (vezi toată discuția)
Prescriptia comerciala Andrei T Andrei T creantele comerciale se prescriu in 3 ani. am o factura emisa in data de 21.08.2006 scadenta in 21.09.2006. acesta factura s-a prescris? care este data la care ... (vezi toată discuția)