avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere sng 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere sng 2010

Buna ziua! As dori sa incerc la SNG in 2010 si as vrea sa intreb persoanele care au dat examen care sunt cele mai bune carti de pe care au invatat?
Multumesc anticipat!
Poate sunteti draguta sa utilizati numele in clar...Nu de altceva, dar unii dintre noi am facut UB, altii UBBC, iar altii una dintre UAIC, ULB, UTMB, UPG si cate altele vor mai fi...stiti dvs....#-o:D Bine, eu stiu ca este vorba de Scoala Nationala de Grefieri, dar....asa cred ca se procedeaza atunci cand este vorba de o scoala, mai ales in zilele noastre, cand sunt atatea.
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
ContSters36411, utilizator
Nu există "cele mai bune cărţi" ... există doar memoria foarte bună.
Trebuie învăţate f.f.f.bine codurile de procedură + legile cuprinse în bibliografia de concurs ... a se vedea în acest sens subiectele de concurs si baremele de corectare; acestea apar pe site-ul SNG la secţiunea cuncursuri - admitere SNG.
De asemenea, nu există subiecte de interes / subiecte lipsite de interes. Orice întrebare este posibilă ... Întreaga materia trebuie tratată cu acelaşi grad de interes.
Bibliografia pentru anul 2009 a cuprins:
1. codul de procedură civilă;
2. codul de procedură penală şi,
3. legile specifice pentru materia: Organizarea judiciară (Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, cu modificările şi completările ulterioare;
Lg.567/2004 privind statutul personalului de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, cu modificările ulterioare ;
Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti (H 387/2005)
Ordinul ministrului justiţiei privind aprobarea ROI a parchetelor (529/C/2007)
Codul deontologic al personalului de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor).
Baftă ... concurenţa este mare ...
Multumesc pentru raspunsuri! Ma bucur ca ati inteles despre ce vorbeam.
As fi dorit sa-mi spuneti o carte si niste autori care sa faca o sinteza a acestor legi.
Nu cred ca exista o carte care sa faca o sinteza a acestor legi .... insa in cursurile universitare gasiti tratate subiectele necesare admiterii la SNG.
M-am gandit ca poate exista !
Oricum multumesc!

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)