avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... certificat concediu medical la urgenta 100% eliberat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

certificat concediu medical la urgenta 100% eliberat de medicul de familie

Medicul de familie poate elibera un certificat de concediu medical la urgenta(cod indemnizatie 06)?? O colega de birou s-a imbolnavit si s-a prezentat la medicul de familie in stare f. grava(febra, dificultati de respiratie,etc), diagnosticul a fost bronsita.
Certificatul de concediu medical a fost eliberat de catre medicul de familie pentru 4 zile cu codul de indemnizatie 01-Boala obisnuita!!???Colega a intrebat daca i se poate elibera certificatul la urgenta dar medicul de familie a zis ca numai la Spital se poate elibera asa ceva....:(:stunned: Pun in discutie aceasta situatie, deoarece in urma cu 4 luni si eu am fost diagnosticata cu aceeasi boala si am primit un certificat de concediu medical la urgenta de la acelasi medic de familie cu cod indemnizatie 100%(nu am ajuns la spital nici eu, nici colega):O. Unde sunt stabilite conditiile in care medicul de familie elibereaza sau nu certificat medical la urgenta?? O lege? O norma?? MULTUMESC:)
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 13:19, 2 Noiembrie 2009
Medicul de familie putea da certificat medical cu cod de urgenta 06 pentru maxim 5 zile calendaristice
Ordinul MS/CNAS/ 60/32/2006
ART. 31
In caz de urgente medico-chirurgicale, pentru care gradul de severitate al bolii nu impune internarea in spital, concediul medical se acorda de medicul care a asistat urgenta (medic de familie, medic din ambulatoriul de specialitate, de la camera de garda, structuri de primire urgente, ambulanta, centru de permanenta), pentru o perioada de maximum 5 zile calendaristice. Daca incapacitatea temporara de munca se mentine, concediul medical poate fi prelungit de medicul curant, pentru aceeasi afectiune, dar nu pentru cod de indemnizatie de urgenta (06), in conditiile si pe si pe duratele stabilite de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical cod 06 marina_marina marina_marina Buna ziua, un salariat are cod 06 pentru intreaga luna. certificatul este eliberat de spital si salariatul a fost internat...pot plati cod 06(100%) ... (vezi toată discuția)
Concediul medical themis themis O persoană angajată cu contract de muncă este supusă unei intervenţii chirurgicale - apendicită acută. La externare primeşte un certificar de ... (vezi toată discuția)
Lege numai pe hartie ? ili47 ili47 Beneficiaza cineva de Co .de RISC maternal ? fiindca viitoarea mamica s-a dus la med .de familie cu scrisoare medicala scrisa de med.ginecolog de la clinaca ... (vezi toată discuția)