avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Dividende din venituri realizate in 2016
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Dividende din venituri realizate in 2016

Buna ziua,

in cazul in care in anul 2018 am distribuit dividende din venituri realizate in 2016 este nevoie de depunerea declaratiei unice si a platii contributiilor CASS?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Jey82 , utilizator 11:36, 4 August 2018

Conform ANAF: Pentru CASS "În cazul veniturilor din dividende și din dobânzi, se iau în calcul sumele încasate;" care se înscriu în subsecţiunea 2 " Total venit estimat pentru incadrarea ca plătitor de CASS", obligaţia depunerii D212 în acest caz este după încasarea dividendelor.

[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
Dividendele distribuite in 2018 reprezinta venit impozabil pentru persoana fizica careia i s-a distribuit doar dupa incasare. Evidenta distribuirii si incasarii este obligatia societatii care a produs profitul.

Ca urmare, de la caz, la caz, daca societatea comerciala a distribuit dividende actionarilor/asociatilor, acestia trebuie sa depuna declaratia unica doar daca se depaseste plafonul de 12 salarii minime, adica 12 x 1900 = 22800 lei.

Recomandare: faceti distributia dupa termenul de depunere al declaratiei. Astfel, celor ce depasesc 12 x salariul minim nu li se poate imputa nedepunerea declaratiei unice.
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende incasate decembrie 2018 pytyck pytyck In situatia dividendelor distribuite si platite in luna decembrie 2018 se declara sanatatea 10% in declaratia unica la salariul minim brut 2080,adica cel ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie unica pentru venit din dividende electrasmartgsm electrasmartgsm Buna ziua, O persoana fizica ce a obtinut in 2018 venituri din dividende, sub plafonul de 12 salarii minime pe economie, are obligatia depunerii Declaratiei ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende 2018 ionela11 ionela11 Buna ziua, Am o societate la care am acordat dividende interimare administratorului pe trimestrul 3 al anului 2018. Intrebarea mea este impozitul pe ... (vezi toată discuția)