avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... SAMSARI AUTO
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

SAMSARI AUTO

Buna seara,
Va scriu cu o problema legata de 2 samsari auto.
Am cumparat o masina de la 2 samsari auto,am convorbirile telefonice inregistrate cu ei,acte care dovedesc falsul in acte si inselatoria,precum si declaratiile lor,mincinoase sicontradictorii intre ele..
Am pierdut un proces cu ei,cu toate ca aveau declaratii mincinoase si contradictorii.
Acum sunt la al doilea proces,cu o alta firma de avocatura,dar se pare ca nu au timp de dosarul meu,tot taraganeaza lucrurile si nu avem comunicare.Din cauza acestui cabinet de avocati am fost decazut din drepturi si am simpla presimtire ca voi pierde si acest proces.
MAi exista in tara asta avocati care vor sa bagam in puscarie 2 nemernici,doua scursuri ale societatii?
Exista pe undeva un astfel de avocat? Sau chiar trebuie sa ne facem dreptate si pe alte cai ?
Poate anuntul meu pe acest forum este cam dur,dar este realitatea cruda.
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
In momentul in care dv ati achizitionat vehiculul,se presupune ca ati facut minimum de verificari,respectiv daca vanzatorul detine calitatea de proprietar sau procura de la acesta,daca detine documentele vehiculului,daca poate prezenta certificat fiscal
Daca vanzatorul nu detine calitatea de proprietar vehicul,automat acesta nu poate prezenta certificat fiscal iar cumparatorul urmeaza sa intampine greutati la inmatriculare auto
Nu detine calitatea de vanzator. In cartea masinii este un proprietar .Are acte de vanzare cumparare catre o doamna, din data de 2.10.2011, nesemnat de acea doamna in calitate de cumparator.Pe talon scrie instrainat catre acea doamna la data de 2.10.2011.Din acel moment sunt 30 de zile pentru a se trece masina Cu toate astea masina a avut ITP . Eu am facut actul de vanzare cumparare cu unul dintre samsari.A trecut numele doamnei pe acel act fara a avea nici o imputernicire si a semnat samsarul.
Acea doamna nu are nimic la fisc pe numele ei
.Masina are foarte multe datorii pe numele celui din carte. Samsarii stiau de aceste datorii.AM fost luat de fraier,am gresit
.Nu am stiut cum se procedeaza.Asta inseamna ca nu e inselatorie,fals si uz de fals? Cum ne putem apara in fata unor astfel de fapte ?
Din inregistrarile telefonice reiese clar inselatoria si uzul de fals,cu toate astea ei sunt cinstiti iar eu cel Rau intentionat.Sincer ma vad in fata unei inselatorii " cinstite" .
Stiau de datoriile la fisc si nu au zis nimic. Daca vroiam sa iau un cotet de gaini,luam un cotet de gaini,dar cu masina se merge pe drum,e un pericol.Masina nu e un scaun sau un fier de calcat. E imposibil sa nu imi gasesc dreptatea.
Mi-au propus sa ma duc in Bulgaria sa inmatriculez masina acolo,dupa care sa inmatriculez masina in Romania pentru a se pierde urma datoriilor. Dar au declarat ca eu am fost cel care a zis asta.Contrar celor inregistrate . Politia,procuratura a luat drept corecta declaratia lor.

Asta nu inseamna ca dandu-mi seama de greseala ,de inselatorie dupa aceea sa nu pot face nimic. Mai mult sa fiu si amenintat ca vor veni peste mine in casa, ma vor lua la bataie ......
Ce facem aici? Cadem prada asa usor in fata samsarilor ?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Buna seara,asta este un super raspuns. De aici inteleg ca eu daca imi cumpar o masina pe baza unui acord verbal,pot circua cu ea fara a avea nevoie de acte,doar am un acord verbal. De asemeni pot circula cu ea fara ITP,deoarece am un acord verbal ca masina este in regula. EXCELENT raspuns. De acum ma simt in siguranta pe strazile ROMANIEI . si dumneavoastra va simtiti la fel !!! FELICITARI pentru abordare si pentru raspuns !!!
ACESTE MINIME VERIFICARI FACUTE DE MINE, DA DREPTUL SAMSARILOR SA INSELE,SA NU PREZINTE CERTIFICAT FISCAL.
Nu este un raspuns bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina inmatriculata doar fiscal ilmir1 ilmir1 Am o situatie ciudata si nu stiu cum ii dau de cap, poate ma ajutati. Doresc sa cumpar o masina. In actele masinii apare un alt proprietar. Adica cel de la ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa Diamandi Diamandi Daca in declaratia la politie cineva declara ceva iar in inregistrarile audio, care au fost admise ca proba, este o cu totul alta poveste fata de cea spusa la ... (vezi toată discuția)
Ajutor-acte auto mihtzy mihtzy Salutare!Am nevoie de ceva sfaturi,am facut o mare prostie si anume:hotarat sa achizitionez o masina,toate bune si frumoase iau pe cineva cu mine sa nu ma duc ... (vezi toată discuția)