avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venituri din alte surse
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venituri din alte surse

Buna ziua,
Eu ca persoana juridica, am contracte de prestari servicii intelectuale incadrate la venituri din alte surse. Le retin cei 10% , ii declar si platesc lunar in decl 100.
Am facut decl 205 pentru 2018.

Ce contributii trebuie sa le retin in acest an?
Ce declaratie trebuie sa depuna colaboratorii mei, ca persoana fizica? Ce trebuie sa mai plateasca? CAS? CASS?

Multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: denisa_21 , utilizator 15:00, 7 Februarie 2019
Contracte de prestari servicii intelectuale incadrate la venituri din alte surse. Nu cumva ar fi trebuit contracte pe drepturi de autor?
Sincer nu stiu unde sa le mai incadrez. La ultima discutie la Finante, asa mi-au spus. Sunt persoane fizice, examinatori, vin sa examineze cursatii, Presedinte de comisie si/sau membru.
:((
Multumesc mult!
Suna ca ciudat "servicii intelectuale". Bine, lasati-le asa si in afara de acel impozit retinut la sursa, persoana fizica separat isi va plati contributia la sanatate depunand declaratia unica pana pe 15 martie 2019, doar daca venitul incasat anul trecut depaseste plafonul celor 12 salarii minime brute pe economie adica pentru 2018 este 22800 lei.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari antrepriza servicii intelectuale laura.florescu laura.florescu Un ONG organizeaza cursuri pentru formare profesionala. Pentru comisia de examinare a incheiat contracte de antrepriza pentru servicii intelectuale cu persoane ... (vezi toată discuția)
Cass pe venituri din mai multe surse respect_ respect_ Dupa cum am inteles acum se plateste CASS pe fiecare venit care depaseste plafonul de 22800 RON. Asta inseamna ca daca incasez 30.000 ron de doua ori, din ... (vezi toată discuția)
Cass venituri din mai multe surse ildiko.maria ildiko.maria Bună ziua! În afară de salarii am venituri din arendă- peste 22800, venituri din dividende -peste 22800 în anul 2018. În iulie am depus declarația ... (vezi toată discuția)