avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se plateste vidanjarea
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se plateste vidanjarea

Cum se plateste vidanjarea, la nr de persoane sau la cota indiviza?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:47, 26 Februarie 2019
Functie de cota indiviza
Multumesc.
Stiam ca s-a schimbat legea asociatiilor de proprietari. Acest aspect al platii vidanjarii nu s-a schimbat?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nicidecum, ci pe nr de pesroane, e si logic sa fie asa.
Conform Legii 196/2018:

Repartizarea cheltuielilor pe număr de persoane care locuiesc sau desfăşoară activităţi în proprietăţi individuale sunt:

Art.82. - (1) Cheltuielile repartizate proporţional cu numărul de persoane reprezintă cheltuielile asociaţiei pentru asigurarea serviciilor de utilităţi publice de care beneficiază persoanele care locuiesc sau desfăşoară activităţi în mod curent în condominiu şi care nu pot fi individualizate pe fiecare unitate de proprietate individuală în parte pe baza unor dispozitive de măsurare/înregistrare, fie datorită naturii şi caracteristicilor anumitor servicii, fie din lipsa dispozitivelor de măsurare/înregistrare.

(2) Cheltuielile repartizate după numărul de persoane reprezintă cheltuielile asociaţiei pentru: apă rece, caldă şi canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrică utilizată pentru funcţionarea instalaţiilor comune inclusiv a ascensoarelor; colectarea deşeurilor menajere, vidanjare.

(3) Modul de repartizare a cheltuielilor prevăzute la alin.(1) se stabileşte printr-un regulament aprobat de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari.

(4) Comitetul executiv stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire.

(5) Dacă adunarea generală a asociaţiei de proprietari hotărăşte în acest sens, comitetul executiv stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună, şi stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, au dreptul de a solicita, în scris, scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absența din ap 15 zile sau mai mult Daniela Carmen Marinescu Daniela Carmen Marinescu De ce reduceri de la plata cotelor de întreținere poate beneficia un proprietar de apartament, dacă lipsește 15 sau mai multe zile lunar? (vezi toată discuția)
Plata energie electrică lift Liliabdela Liliabdela Sunt proprietarul unui apartament în care momentan fac lucrări de igenizare. Asociatia m-a trecut la plata curentului pentru lift, pentru cele două persoane ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, conform legii 196/2018, cum se repartizeaza cheltuielile ... Popval Popval Buna ziua, Conform Legii 196/2018, cum se repartizeaza cheltuielile referitoare la comisioanele bancare si a consumabilelor (ex: plafoniere, becuri , ... (vezi toată discuția)