Buna!
1. Am un pfa si In 2019 estimez un venit sub plafon;
2. voi da in chirie in 2019 ca si persoana fizica (nu ca pfa cu CIF), un apartament in regim hotelier care il declar pe norma de venit.
Cum completez declaratia avand 2 surse de venit una pe sistem real cu CIF una pe norma de venit ca PF?
Veti completa o singura declaratie unica doar pe cnp in care treceti date pentru cele doua tipuri de venit.
Aveti in vedere ca daca e cazul sa platiti conributii sociale, doar la pfa se discuta de cas si la ambele cumulati venitul net cand verificati daca ar trebui sa platiti cass.
Multumesc! Mai am o intrebare. Daca tatăl meu are un apartament si eu il iau in comodat, cu drept de subinchiriere, si il declar eu in declaratia unica e in regula?
Nu. Dumneavoastra il preluati cu acel contract de comodat si cu drept de inchriere pe pfa si reprezinta venit pe pfa. Nu il declarati ca si venit din inchiriere pe persoana fizica.
Nu as dori sa il am pe Pfa, care e cu alt CAEN, si nici sa imi adaug CAEN nou, ci pur si simplu sa il închiriez ca persoana fizica, si sa am norma de venit. Nu pot asa?
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.