avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia unica
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia unica

Buna!
1. Am un pfa si In 2019 estimez un venit sub plafon;
2. voi da in chirie in 2019 ca si persoana fizica (nu ca pfa cu CIF), un apartament in regim hotelier care il declar pe norma de venit.
Cum completez declaratia avand 2 surse de venit una pe sistem real cu CIF una pe norma de venit ca PF?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2019
carmen_sabau05, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmen_sabau05 , utilizator 18:07, 20 Martie 2019
Veti completa o singura declaratie unica doar pe cnp in care treceti date pentru cele doua tipuri de venit.
Aveti in vedere ca daca e cazul sa platiti conributii sociale, doar la pfa se discuta de cas si la ambele cumulati venitul net cand verificati daca ar trebui sa platiti cass.
Multumesc! Mai am o intrebare. Daca tatăl meu are un apartament si eu il iau in comodat, cu drept de subinchiriere, si il declar eu in declaratia unica e in regula?
Nu. Dumneavoastra il preluati cu acel contract de comodat si cu drept de inchriere pe pfa si reprezinta venit pe pfa. Nu il declarati ca si venit din inchiriere pe persoana fizica.
Nu as dori sa il am pe Pfa, care e cu alt CAEN, si nici sa imi adaug CAEN nou, ci pur si simplu sa il închiriez ca persoana fizica, si sa am norma de venit. Nu pot asa?
Nu se poate. Atunci il inchiriaza direct proprietarul si tot el depune declaratia unica pentru acest venit.

Alte discuții în legătură

Venituri din chirii p.f. + venituri din cmi chirfeli chirfeli P.F.A detinatoare de Cabinet medical din 2014 in 26.02.2020 da spre inchiriere ca persoana fizica un apartamet cu contract. In 27.07.2020 intocmeste un act ... (vezi toată discuția)
Impozit local rezidential/nerezidential + casa de marcat la inchiriere FlorinGCF FlorinGCF 1. Am o casa proprietate personala, pe care vreau sa o dau prin contract de comodat (folosinta gratuita) unei firme. Firma respectiva nu isi face acolo nici ... (vezi toată discuția)
Pot emite facturi ca persoana fizica inregistrata la anaf? mariusgrid mariusgrid Buna ziua! Sunt persoana fizica (PF nu PFA) si detin un apartament pe care il inchiriez in scop turistic. Am declarat activitatea la ANAF, am cumparat casa ... (vezi toată discuția)