avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... TICHETE CADOU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

TICHETE CADOU

Buna ziua,
Angajatorul ar putea da tichete cadou salariatilor cu ocazia inceputului de an scolar ? Daca da, conteaza daca are sau nu copii sau daca acestia sunt sau nu minori? Tichete in valoare de 150 lei/persoana.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:47, 6 Septembrie 2019
Legea 165/2018
Art. 15.
(1) Tichetele cadou sunt bilete de valoare acordate, ocazional, angajaților, pentru cheltuieli sociale.
.....

art.16
(1) Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor cadou, potrivit art. 15 alin. (1), nu poate depăși suma stabilită conform art. 10 alin. (1).
...

Art. 10.
(1) Angajatorii, împreună cu organizațiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentanții salariaților, stabilesc de comun acord categoriile de bilete de valoare care se acordă angajaților, frecvența acordării acestora, precum și valoarea lor, acolo unde este cazul, unitatea emitentă și modalitatea de acordare, pe suport hârtie și/sau pe suport electronic.
....

In speta, poate acorda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, va rog sa îmi spuneți dacă se poate acorda tichete ... Monica.Monica Monica.Monica Bună ziua, va rog sa îmi spuneți dacă se poate acorda tichete de masa doar unor angajați din societate? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Bonuri de masa diferentiate nicolaie.s nicolaie.s Buna ziua, Stiu ca nu este corect, dar este legal ca o firma sa ofere bonuri de masa de valoare diferita (ex:15 lei pt indeplinire target vanzari vs 9 lei) ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Buan ziua. Pot sa dau tichete de masa diferentiat? Unei salariate care a a revenit din concediu de crestere copil, pot sa ii fac un act aditional cum ca s-a ... (vezi toată discuția)