avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dauna mașina de serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dauna mașina de serviciu

Bună ziua, am o nelămurire va rog sa ma ajutați. Sunt angajat la o firma și prestez servicii de ride sharing cu mașina firmei respective. La o zi după ce am predat mașina, mi se imputa o zgârietura pe janta acesteia, și mi se pretinde sa plătesc franciza casco pentru ca se dorește deschiderea unui dosar de dauna, menționez ca zgarietura respectiva nu afectează funcționalitatea, mașina eu nu am lovit o, este vorba de o ștersături pe janta. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:10, 7 Decembrie 2019
Cititi cu atentie documentul semnat de dvs. cu firma cand ati primit masina spre folosinta. Daca acolo scrie ca trebuie sa platiti fransiza pentru orice reparatie care se va efectua, va trebui sa o platiti.
Mulțumesc pentru răspuns, m am uitat, scrie ca am primit-o în bună stare, nu se precizează nimic de franciză, deci nu ma pot obliga la plată, corect?
Cand veti primi factura de plata solicitati sa se precizeze baza legala. Se poate ajunge in instanta de judecata.
Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor. (art.254 C.mun)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ca nou angajat am luat in primire masina de serviciu. ... siner siner Buna ziua. Ca nou angajat am luat in primire masina de serviciu. La primire colegul de la parcul auto mi-a spus ca masina are casco si am obligatia sa anunt ... (vezi toată discuția)
Franciza casco adriansera adriansera Buna ziua, zilele trecute am avut un accident cu masina personala in sensul ca un participant la trafic cu un moped nu s-a asigurat la schimbarea directiei de ... (vezi toată discuția)
Omniasig ne fura oceanu andrei oceanu andrei Am fost la omniasig si am depus doua dosare de dauna,am dus masina la service dupa care am primit acasa la diferenta de o zi k ei vor sa introduca ... (vezi toată discuția)