avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA fără activitate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA fără activitate

Bună ziua, am un PFA pentru prestări servicii, din motive de sănătate nu am mai putut lucra, m-am pensionat pe caz de boala, am gradul doi. Trebuie sa depun declarația unica cu zero venituri, ce obligații de plata am în aceasta situație? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:04, 15 Decembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca ati depus declaratia unica pentru 2019 pana la 31 iulie 2019 cu venitul estimat pentru acest an asa cum trebuia iar acum, pentru ca scrieti ca de fapt in 2019 nu ati avut deloc activitate, veti depune la inceputul anului 2020 declaratia unica de inchidere a anului 2019 cu zero.
Dar sa aveti in vedere ca una e sa nu fi avut activitate in 2019 si alta sa nu fi avut acolo macar o cheltuiala. Sa aveti in vedee ca anual, chiar daca nu aveti activitate, la primarie, trebuie sa platiti ca pfa o taxa pe firma, care se trece acolo in registrul jurnal de incasari si plati si deci si in declaratia unica la cheltuieli. Deci mergeti urgent acolo la directia de impozite si taxe persoane juridice si intrebati sa nu cumva sa apareti cu acea suma neplatita la care ei pun si penalitati. Nu e foarte mare.
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2019
george-neagu, moderator
Daca nu aveti venituri nu platiti nimic.

Atat timp cat PFA este inregistrata la Oficiul Registrului Comertului (ORC), trebuie depusa declaratia unica (DU). Ca urmare, primul pas care trebuie facut este radierea PFA de la ORC si numai de la acea data nu mai aveti obligatia depunerii DU la ANAF.

Persoanelor care au obligatia depunerii DU, dar nu o fac, li se stabilesc obligatii din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica la radierea pfa Sophiaa Sophiaa Buna ziua! Luna trecuta pe 13 mi-am înfiintat pfa. Astăzi am ridicat foaia radierii de la registrul comerțului! Ce fac mai departe? Nu am dat nici ... (vezi toată discuția)
Radiere pfa anaf alinatr alinatr Buna ziua. Am avut un PFA care a fost radiat din oficiu in martie la registru comertului. Eu am aflat tocmai acum 3,4 saptamani cand am fost la registru ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa cod caen 5920 dara25 dara25 Buna ziua, As aprecia daca ma poate ajuta cineva cu mai multe informatii. S-a infiintat anul trecut un PFA pe codul respectiv, PFA cu norma de venit. Ce ... (vezi toată discuția)