Buna seara! Avem următoarea situație: gravidă, sarcina gemelara, am intrat în concediu medical la 22 saptamani la indicația medicului. Concediul l-am luat de la spitalul de stat din localitate pe 12 zile. (Maxim erau 14, dar au preferat să dea doar 12 sa il pot prelungi in zi lucrătoare). Cand am mers pentru prelungire vinerea aceasta mi s-a spus ca nu vor sa mai dea medical din cauza carantinei si sa ma descurc cu dr ginecolog care imi supraveghează sarcina. Eu aveam concediu până pe 10(inclusiv ), azi am mers la o policlinica ce lucreaza cu CAS si mi.au dat medical 14 zile cod 01, la fel ca primul, doar ca incepand de azi până pe 27. Cele două zile din weekend au rămas descoperite . Eu nu lucram weekend-ul, doar de luni-vineri. Vreau sa stiu daca ma afecteaza la indemnizație faptul că am doua zile de weekend nejustificate ?Mi-e teamă să nu afecteze, mai ales că sunt la limita.. (fac un an de cand lucrez la începutul lunii Iulie, neavand continuitate din urma, iar termen am pe 25 iulie, sper sa nu fie mai devreme fiind sarcina gemelara, cu risc prematur). Multumesc pentru răspunsuri!
Buna ziua,
Nu va afecteaza la plata indemnizatiei pentru CCC lipsa unei zile, sau doua, dintr-o luna.
Beneficiati de Concediul maternal, cele de zile?
Nu puteti beneficia de Concediu pentru risc maternal?