avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Începerea la munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Începerea la munca

Copilu meu face 2 ani pe 10 august 2020 și eu ar trebui să incep pe 2 iunie ce trebuie să fac ? Incep munca sau mai stau acasa ca nu am cu cine sa las copii daca gradinita si crestele sau inchis ? Ce trebuie sa fac
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:09, 14 Mai 2020
Tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de luna ce-i revine?
Doriti sa beneficiati de acel stimulent?
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2020
Ionut.ion, utilizator
Este optiunea dvs daca incepeti sau nu munca ... se pare ca Legea 19/2020 va fi aplicabila si pentru "starea de alerta".
Da vreau sa primesc stimulentul
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Veti depune actele pentru stimulent si veti solicita acordarea de zile libere platite in baza Legii 19/2020.

Potrivit Proiectului de Lege privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,adoptat de Parlament :

Art.23
(1) Pe durata stării de alertă, prevederile Legii nr.19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor,cu modificările și completările ulterioare,în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, se aplică până la finalizarea cursurilor anului școlar.
.....
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Si pentru a primi stimulentul trebuie sa reincepeti serviciul cu minim 60 de zile inainte ca cel/a mic/a sa implneasca 2 ani ( mai exact, daca implineste 2 ani pe 10 August, atunci trebuie sa reincepeti munca inainte de 10 Iunie).
Dupa ce reveniti la job luati legatura cu primaria pentru suspendarea indemnizatiei pentru CCC ( sau sa beneficieze tatal, daca doreste si indeplineste conditiile, de luna ce-i revine) si sa depuneti actele pentru a beneficia de stimulent.
Anuntati si angajatorul in legatura cu ceea ce doriti sa faceti.
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 30/18.03.2020 Anca Naty Anca Naty Pe perioada vacantei ce posibilitate are o familie monoparentala sa ramana acasa pentru a supraveghea copilul minor? (vezi toată discuția)
75% pt parinti dupa stare de urgenta? americanux americanux Buna ziua, Revin cu Legea 19/2020 sau legat de ea. E vb statul acasa cu copilul si dupa starea de urgenta. Mai este valbila sau inceteaza o data cu starea ... (vezi toată discuția)
Revenirea la munca conceaty conceaty Ce este de făcut ,dacă angajatorul nu vrea sa te mai primească la munca , după terminarea concediului de creștere a copilului? Și îți spune că nu te ... (vezi toată discuția)