avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Începerea la munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Începerea la munca

Copilu meu face 2 ani pe 10 august 2020 și eu ar trebui să incep pe 2 iunie ce trebuie să fac ? Incep munca sau mai stau acasa ca nu am cu cine sa las copii daca gradinita si crestele sau inchis ? Ce trebuie sa fac
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:09, 14 Mai 2020
Tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de luna ce-i revine?
Doriti sa beneficiati de acel stimulent?
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2020
Ionut.ion, utilizator
Este optiunea dvs daca incepeti sau nu munca ... se pare ca Legea 19/2020 va fi aplicabila si pentru "starea de alerta".
Da vreau sa primesc stimulentul
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Veti depune actele pentru stimulent si veti solicita acordarea de zile libere platite in baza Legii 19/2020.

Potrivit Proiectului de Lege privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,adoptat de Parlament :

Art.23
(1) Pe durata stării de alertă, prevederile Legii nr.19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor,cu modificările și completările ulterioare,în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, se aplică până la finalizarea cursurilor anului școlar.
.....
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Si pentru a primi stimulentul trebuie sa reincepeti serviciul cu minim 60 de zile inainte ca cel/a mic/a sa implneasca 2 ani ( mai exact, daca implineste 2 ani pe 10 August, atunci trebuie sa reincepeti munca inainte de 10 Iunie).
Dupa ce reveniti la job luati legatura cu primaria pentru suspendarea indemnizatiei pentru CCC ( sau sa beneficieze tatal, daca doreste si indeplineste conditiile, de luna ce-i revine) si sa depuneti actele pentru a beneficia de stimulent.
Anuntati si angajatorul in legatura cu ceea ce doriti sa faceti.
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent covd personal din sănătate claudia.24 claudia.24 Buna ziua as vrea sa va rog daca se poate sa ma ajutati ,Lucrez in sanatate si as vrea sa va intreb Stimulentul de Covid de 2500lei se acorda in stare de ... (vezi toată discuția)
Oug 30/18.03.2020 Anca Naty Anca Naty Pe perioada vacantei ce posibilitate are o familie monoparentala sa ramana acasa pentru a supraveghea copilul minor? (vezi toată discuția)