avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt angajata mapn de o luna si am inteles de la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt angajata mapn de o luna si am inteles de la colegi ca se ...

Sunt angajata mapn de o luna si am inteles de la colegi ca se deconteaza contravaloarea cazarii in limita a 1450 lei. Ideea este ca fiind angajata practic de la jumatatea anului banuiesc ca nu as beneficia de intreaga suma, ca si atunci cand am lucrat la privat si mi s-a dat concediu in functie de perioada lucrata in locul respectiv. Inca o nelamurire mai am si aceea ca decontarea se face doar daca figurez in acea perioada in concediu de odihna. Nu am gasit nimic pe google care sa ma lamureasca. Adica eu daca vreau sa plec un week-end la munte nu imi este decontata cazarea pentru ca nu figurez ca si concediu de odihna si doar sunt in repausul saptamanal? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:19, 3 August 2020
Despre ce cazare este vorba? Stati cu chirie si doriti decontarea acesteia?
Nu,este vorba de decontarea serviciilor turistice.
Nu mai există, însă, obligativitatea ca personalul să beneficieze de decontarea acestor servicii doar pe timpul concediului de odihnă. Astfel, potrivit legislației fiscale, contravaloarea serviciilor turistice nu se impozitează pe perioada concediului de odihnă. În celelalte cazuri, când personalul nu se află în concediu de odihnă, valoarea decontată se supune impozitării cu 10%.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 3 August 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna ovidiudif ovidiudif Angajatii civili din M.A.I. beneficiaza de decontarea serviciilor turistice pe perioada concediului. conform Ordonantei 80/2018: \"(4) Prin excepție de la ... (vezi toată discuția)
Poate fi considerat week-endul ca facand parte din concediu de ... croberta croberta Poate fi considerat week-endul ca facand parte din concediu de odihna, daca este inclus in intervalul a 10 zile de co lucratoare ? Serviciile turistice ar ... (vezi toată discuția)
Decont cazare la hotel de 4* alexandru andra alexandru andra Daca merg la un curs de pregatire profesional organizat de catre o societate si respectivul curs este cu cazare la un hotel de 4*, institutia imi poate deconta ... (vezi toată discuția)