avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, In cazul in care , de la 01. septembrie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, In cazul in care , de la 01. septembrie 2020, nu se ...

Buna ziua, In cazul in care , de la 01. septembrie 2020, nu se majoreaza cu 40 % punctul de pensie, asa cum prevede legea , ne putem adresa instantei de judecata pentru nerespectarea prevederilor legale de catre Casa de Pensii ? Credeti ca instantele de judecata vor respinge o asemenea actiune ? In acest caz , paratul este Casa de Pensii ? Eu intentionez sa formulez in instanta o asemenea actiune. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:42, 11 August 2020
Este dreptul dvs. sa apelati la justitie.
Nu casa de pensii decide majorarea pensiilor cu respectarea legii, ci guvernul. Pentru a nu aplica legea actuala, guvernul poate sa emita o OUG prin care sa stabileasca altceva.
OUG poate fi respinsa de catre parlament, dar se aplica pana la respingere.
OUG poate fi atacata la Curtea Constitutionala de catre Avocatul poporului.
Asociatiile de pensionari intentioneaza (cel putin asa afirma in prezent, reprezentantii acestora, pe la tv) sa dea guvernul in judecata.
Nu avem de unde sa stim ce va decide instanta de judecata.
Eu nu vreau sa va descurajez , dar stiti ca au fost procese si pe legea 250/2007 ? cea cu valoarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut . Si s-au pierdut toate ... Din ce am citit s-a ajuns si la CEDO cu cauze pe astfel de teme si s-a pierdut si acolo...
Rezultatul in instanta poate depinde de sesizarea CC de catre Avocatul poporului si de decizia CC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde trebuie sa dau in judecata guvernul pentru nemajorarea cu ... Penescu Aurel Doru Penescu Aurel Doru Unde trebuie sa dau in judecata guvernul pentru nemajorarea cu 40% a pensiei (vezi toată discuția)
Legea 263/2010 art.170 pusa2mimi pusa2mimi Eu nu inteleg de loc ce este cu art.170 de la legea 263/2010. a fost amanata intrarea lui in vigoare prima data pana la 1 ian 2012, iar a doua oara pana la 1 ... (vezi toată discuția)
Actiune in justitie in legatura cu nerespectarea legii 127/2019 ... StRotaru StRotaru Actiune in justitie in legatura cu nerespectarea legii 127/2019 As dori sa stiu daca participarea la o actiune colectiva in instanta in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)