avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... In urma cu un an am cumparat pentru mine mai multe ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

In urma cu un an am cumparat pentru mine mai multe produse pentru ...

In urma cu un an am cumparat pentru mine mai multe produse pentru Halloween. In cele din urma nu le-am mai folosit si m-am gandit sa le vand acum. Deoarece imi doresc sa deschid o afacere online am vazut totul ca pe o oportunitate asa ca am trecut la treaba. Am construit un site, am incarcat poze cu produsele si vreau sa fac si marketing (pentru a invata cum sta treaba (nu stiu aproape nimic despre domeniu). Nu mi-am deschis o firma si doresc sa vad cum functioneaza afacerile online, eventual sa si vand o parte din produse. Acest "experiment" ar tine 2-3 saptamani, timp in care e posibil sa vand produse fara factura/bon fiscal, iar valoarea lor totala nu depaseste 2000 de lei. Legal vorbind, unde gresesc? La ce riscuri ma supun?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:00, 21 Octombrie 2020
Ca sa eviti orice risc , ar fi indicat sa te inregistrezi ca PFA si sa platesti o parte din impozitul pe venit. Costurile ca PFA sunt mult mai mici , ca in cazul Societatii Comerciale si asa eviti eventualele amenzi. Cu toate ca parerea mea, la o suma asa de mica , riscurile sunt destul de mici
Buna ziua,

Va sugerez sa infiintati o persoana fizica autorizata,ori o intreprindere individuala.

Activitatea comerciala trebuie reglementata legal.

Adresa de internet detinuta trebuie sa respecte normele GDPR.

Asadar, trebuie concepute anume proceduri precum, o politica de confidentialitate, o politica de cookies, o nota de informare .

Veti colecta date ce au caracter personal precum nume, prenume, adresa de e-mail, numarul de telefon.

Totodata, veti intra in posesia datelor de pe buletin, in vederea expedierii produselor.

Aceste date vor fi divulgate societatii care va efectua predarea bunurilor.

Pe cale de consecinta, deveniti operator de date ce au caracter personal.

Amenzile ce se pot aplica sunt impovaratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzari online (facebook) SimionCatalin SimionCatalin Buna ziua, Am de gand sa comand din strainatate un numar de tricouri/hanorace (~50) pe care doresc sa le pun spre vanzare pe o pagina de facebook(facuta cu ... (vezi toată discuția)
Magazin online alexg2014 alexg2014 Buna seara, Am cateva intrebari daca se poate sa ma lamuriti. Doresc sa deschid un PFA sau individuala (nu stiu care ar fi mai indicata) pentru deschiderea ... (vezi toată discuția)
Vanzare replici online GokuSS GokuSS Buna ziua/seara, Am pornit cu o idee de afacere online, mai exact un magazin online. Produsele pe care as dori sa le pun in vanzare sunt mai exact replici ... (vezi toată discuția)