In urma cu un an am cumparat pentru mine mai multe produse pentru Halloween. In cele din urma nu le-am mai folosit si m-am gandit sa le vand acum. Deoarece imi doresc sa deschid o afacere online am vazut totul ca pe o oportunitate asa ca am trecut la treaba. Am construit un site, am incarcat poze cu produsele si vreau sa fac si marketing (pentru a invata cum sta treaba (nu stiu aproape nimic despre domeniu). Nu mi-am deschis o firma si doresc sa vad cum functioneaza afacerile online, eventual sa si vand o parte din produse. Acest "experiment" ar tine 2-3 saptamani, timp in care e posibil sa vand produse fara factura/bon fiscal, iar valoarea lor totala nu depaseste 2000 de lei. Legal vorbind, unde gresesc? La ce riscuri ma supun?
Multumesc anticipat!
Ca sa eviti orice risc , ar fi indicat sa te inregistrezi ca PFA si sa platesti o parte din impozitul pe venit. Costurile ca PFA sunt mult mai mici , ca in cazul Societatii Comerciale si asa eviti eventualele amenzi. Cu toate ca parerea mea, la o suma asa de mica , riscurile sunt destul de mici