avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se calculeaza numarul de zile de ingrijiri medicale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se calculeaza numarul de zile de ingrijiri medicale

Partea vatamata primeste ,de ex., un certificat medical de 16-18 zile ingrijiri medicale . Vatamarile sunt diverse,astfel ca pentru una medicul legist poate da - sa zicem 10 zile,pentru alta 15 -20 zile si asa mai departe. Daca s-ar aduna zilele prevazute (in acest exemplu) pentru ingrijire ar rezulta un certificat medical cu 25-30zile. Deci, cu 16-18 zile incadrarea juridica ar fi la art.180,al.2, iar pentru 25-30 de zile, art.181CP. Cum si dupa ce criterii apreciaza legistul ?. De asemenea, cum se face ca exact pentru aceleasi vatamari - doi medici legisti dau un nr. de zile diferit ?
Cel mai recent răspuns: badboy20cm , utilizator 14:38, 22 Noiembrie 2013
Numarul zilelor de ingrijire medicala inseamna, cate zile victima trebuie sa fie tratat (chiar si ambulant) pentru a se vindeca.

Probabil ca cei doi medici legisti au avut parari diferite despre gravitatea vatamarilor.
Daca exista 2 opinii medico-legale diferite care ar incadra fapta la infractiuni diferite, atunci se constituie o comisie medicala care analizeaza probele existente la dosar (planse foto, radiografii , opiniile celor 2 medici etc) si decide care este numarul de ingrijiri medicale acordat!
Insa, imi este greu sa cred ca 2 medici diferiti de la INML pot da incadrari medicale diferite deoarece fizic un dosar pentru acordarea de ingrijiri medicale ajunge la un singur medic! Iar daca se face contestatie automat ajunge la comisia despre care vorbeam!
Asa ca , parerea mea este ca dvs ati consultat pesemne vreun alt medic care v-a spus altceva (nu aveti 2 certificate medico legale diferite)! Iar acest lucru nu are nici o relevanta!
Referitor la numarul de zile de ingrijiri medicale , acestea se stabilesc de catre medicul legist ,nu in functie de fiecare vatamare in parte, ci in functie de perioada in care partea vatamata se poate vindeca (perioada de ingrijiri medicale pentru insanatosire)!! Si nicidecum nu se aduna cum spuneti dvs ! (fiindca daca victima are un genunchi rupt , o mana rupta si capul spart , conform "calculelor" dvs s-ar ajunge la peste 100 de zile de ingrijiri medicale-- lucru total neadevarat si eronat!)
Succes!B-)
Buna Seara ,

Am fost si eu victima unei agresiuni iar in urma acestuia m-am ales cu fractura maleola tibiala dreapta, am fost internat de urgenta si operat ,unde s-au montat 2 suruburi. In spital am stat din data de 24 pana in data de 29 .Recomandarile de catre spital au fost ca 6 saptamani fara sprijin pe membrul pelvin drept,ablatia firelor de sutura tegumentare la 12 zile postoperator ,control la 12 si 45 zile .
Sunt din data de 24 august si pana in prezent in medical din cauza acestei operatii si starii piciorului.

Am platit taxa pentru IML,dar fiind vorba de o agresiune si ca dureaza pana comunica spitalul cu iml inca (acte etc ce mai cer ei )nu este gata certificatul.

Ca idee asa cam cate zile crede-ti ca imi va da IMl?
Nu merge pe ghicite, asteptati sa iasa CML.
Buna ziua mi-au scris ca necesita 30-40 ingrijiri medicale. este de bine ?adica imi foloseste mai departe pt plangerea penala si pt procesul civil.

O doamna spunea ca si ,expertiza data de doctorul ortoped in care spune ca 6 saptamani imobilizat fara sprijin pe membru (afectat) am si o expertiza de la Insti.National de Expertiza.Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca,unde sunt si internat pt recuperare....cica vor cantarii bine in instanta si la procuratura.Si daca nu sunt multumit de rezultatul dat de Parchet ,pot contesta. Mie in toata treaba asta mi-e frica de rapottul facut de politie sa nu afecte procuratura sau sa influenteze .Avand poate asta(inculpatul) cateva cunostinte la politie aici la sectia noastra.
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2013
badboy20cm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare certificat medico- legal vvaassiillee vvaassiillee Neacordare de prioritate in intersectie, accident cu vatamari corporale(lovire la cap). Victima merge la spital acuzand dureri la cap, investigatii la urgente, ... (vezi toată discuția)
Concediu medicolegal jenucu jenucu La cat timp de la agresiune sunt obligat sa obtin acest concediu,tinand cont ca unele leziuni se vindeca. Unde este stipulat. Stefan (vezi toată discuția)
Dosar penal in urma unui accident elena 123 elena 123 Accidentul s-a produs ca urmare a neadaptarii vitezei la conditiile de drum(conform constatarilor politiei), cu alte cuvinte eu conduceam si din cauza vitezei ... (vezi toată discuția)