avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O mama divortata de 25 de ani vrea sa imparta celor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O mama divortata de 25 de ani vrea sa imparta celor doi fii ...

Caz.O mama divortata de 25 de ani,in varsta de 70 ani,tatal decedat in 2011, vrea sa imparta celor doi fii mostenitori,majori,o curte de 1200 mp la tara, pe care este proprietara , prin contract de vanzare-cumparare ori prin donatie,cate o jumatate din suprafata respectiva fiecaruia.Mai este nevoie ca cei doi fii sa faca succesiunea dupa tata in acest sens?
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2021
anonim_71, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:49, 29 Martie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce legătură ar fi între tata și curtea de 1200 mp?
Dacă este adevărat că mama „este proprietară” (și numai ea), atunci ea poate să încheie orice act vrea.
Dacă era și tata proprietar (daca bunul era comun și soții nu l-au partajat după divorț), atunci ar fi necesară și dezbaterea succesiunii după tata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca este un bun propriu, da, poate face ce doreste.
Curtea a fost obtinuta de mama respectiva prin contract de vanzare de la fratii ei in anul 1991 .In acel an era casatorita cu tatal copiilor,acum decedat.Insa curtea si casa batraneasca in discutie sunt pe numele ei.Sotul dansei,acum decedat nu este trecut in actul de vanzare cumparare.
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2021
anonim_71, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La un notariat i s-a spus ca fiind casatorita in momentul in care a obtinut proprietatea respectiva ,trebuie ca mostenitorii sa dezbata succesiunea.
Asa si e.
Nu are importanță pe numele cui e contractul.
Dacă locuința și curtea au fost cumpărate în timpul căsătoriei, sunt bunuri comune.

Alte discuții în legătură

Succesiunea bunurilor dupa moartea unuia dintre parinti 1234566 1234566 buna ziua, am si eu o intrebare tatal meu a decedat pe data de 16-09-2010 acum eu cu mama si fratele meu vrem sa facem succesiunea pe partea tatalui meu dar am ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde casa fara partaj? andrey12 andrey12 Tatal meu a murit, mama locuieste la mine mai am 4 surori se poate vinde locuinta mamei daca nu are partajul facut?:sorry: Astept raspunsul dumneavoastra . Va ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu drept de uz viager incheiat intre tata-fiu diana74 diana74 Buna seara,se poate ataca in instanta contractul de vanzare-cumparare incheiat intre tata si fiul din a doua casatorie in anul 2012 .Defunctul a murit in anul ... (vezi toată discuția)