avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Avans nunta
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Avans nunta

Trebuia sa am nunta in 2018 dar Cum h s-a putut trebuie din nou amânată pentru 2022…Problema este ca doamna organizatore refuza sa îmi ofere un preț pentru meniul evenimentului, lucru care nu mi se pare normal, explicația fiind ca piața este in continua creștere…Vrea sa resemnam contractul pentru 2022 dar eu nu vreau sa îl semnez pentru ca nu stiu la ce costuri ma bag! Avansul refuza sa mi-l înapoieze.Care ar fi soluția? Ca ma sfătuiți sa fac? Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Crstianavelena , utilizator 23:10, 14 Iunie 2021
Buna ziua, trebuie sa vedeti in ce conditii ati contractat serviciile respective conform contractului initial semnat si raportat la situatiile care au determinat amanarea, daca aveti dreptul la rezolutiune cu restituirea avansului.
In contract este menționat astfel”organizatorul/beneficiarul a luat la cunoștința faptul ca avansul nu este returnabil, indiferent de motivul anulării din cauza EXCLUSIVA a organizatorului/ beneficiarului.
Noi nu am putut organiza nunta din cauza pandemiei!
In principiu, puteti solicita avansul invocand in instanta forta majora. Nu este un ca zde culpa a dvs. sau a organizatorului astfel incat sa va incadrati in clauze conform careia avansul nu este returnabil. In orice caz, contractul trebuie analizat in anasamblul sau.
Am înțeles…Altceva nu mai este specificat decât data evenimentului, ora la care se încheie și…cam atat….mulțumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! anul trecut am incheiat un contract pentru inchirierea ... J.Andreea J.Andreea Buna ziua! Anul trecut am incheiat un contract pentru inchirierea unei sali de nunta . Evenimentul trebuia sa aiba loc pe data de 12 iunie 2021, dar din cauza ... (vezi toată discuția)
Buna seara, fiti amabili, as vrea sa va rog sa ma ajutati intr.o ... Camellia89 Camellia89 Buna seara, Fiti amabili, as vrea sa va rog sa ma ajutati intr.o speta. o cunostinta care locuieste in Canada a semnat in decursul anului 2019 un contract ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans nunta - forta majora mada2594 mada2594 Buna ziua! In contextul COVID19, am avut un apel telefonic cu organizatoarea de nunti angajata la localul la care urma sa facem nunta in Septembrie 2020. ... (vezi toată discuția)