avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul ajutor somaj si concediu medical in timpul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul ajutor somaj si concediu medical in timpul somajului

am 25 ani vechime si in ultimele 6 luni am avut un total de 130 zile de concediu medical. Pentru calcularea ajutorului de somaj cei 10%se refera strict la ultimele 12 luni calendaristice sau ultimele 12 luni lucrate efectiv? la fel si pentru calcularea concediului medical in timpul ajutorului de somaj. Salarul brut e cel din cartea de munca sau baza de calcul din adeverinta care mi s-a eliberat la incetarea activitatii privind plata contributiilor la bugetul asigurarilor pt. somaj.Multumesc daca ma poate lamuri cineva
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:47, 8 Ianuarie 2010
Cuantumul indemnizaţiei de şomaj este o sumă acordată lunar şi în mod diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează 75% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;

La care se adaugă o sumă calculată prin aplicarea asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare.
Cotele procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare, in cazul dvs. 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani.
multumesc mult dar la concediu medical din somaj?
Daca in timp ce sunteti in somaj aveti concediu medical in calculul indemnizatiei se iau veniturile pe 6 luni premergatoare, in care pot intra si indemnizatiile lunare de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este suma neagu georgeta neagu georgeta cat iau somaj daca salariul anainte de crestere copil era de 945 ron iar dup aceia 2 ani 6mil plus alocatia 2 mil total 8.cat voi lua somaj.multumesc (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei de somaj toni az toni az In calculul indemnizatiei de somaj, conform cu Legea 76/2002 la art.39.-(2) lit b) este vorba de \"media salariului de baza lunar brut pe ultimile 12 luni\" ... (vezi toată discuția)
Somaj brigittalengyel brigittalengyel Buna seara .dupa apsolvirea postlicealei de asistent medical 2009 am si fost angajata pana in iunie 2014 cand am intrat in concediu de maternitate.m am ... (vezi toată discuția)