avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca a intrat in ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca a intrat in vigoare sistemul ...

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca a intrat in vigoare sistemul RO-transport si cine are obligativitatea raportarii informatiilor despre marfa transportata.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 17:32, 6 Iulie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
- destinatarul înscris în declarația vamală de import, respectiv expeditorul înscris în declarația vamală de export, în cazul bunurilor cu risc fiscal ridicat care fac obiectul operațiunilor de import sau export;

- beneficiarul din România, în cazul achizițiilor intracomunitare de bunuri cu risc fiscal ridicat;

- furnizorul din România, în cazul tranzacțiilor interne sau al livrărilor intracomunitare de bunuri cu risc fiscal ridicat;

- depozitar, în cazul bunurilor cu risc fiscal ridicat care fac obiectul tranzacțiilor intracomunitare aflate în tranzit, atât pentru bunurile descărcate pe teritoriul României spre depozitare sau pentru formarea unui nou transport din una sau mai multe partide de bunuri, cât și pentru bunurile încărcate după depozitare sau după formarea unui nou transport pe teritoriul național din una sau mai multe partide de bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva extracomunitar stegeran stegeran Buna ziua. Am o problema si cautand pe forum nu m-am lamurit. Firma din Romania platitoare de TVA realizeaza un prototip pentru un produs pentru un client din ... (vezi toată discuția)
Livrare de bunuri catre nigeria adrianabresug adrianabresug va rog sa ma ajutati cu un raspuns .o societate din romania doreste sa vanda produs finit catre nigeria .cum se factureaza cu tva sau fara ?operatiunea este o ... (vezi toată discuția)
Tva Deliamustata Deliamustata Am urmatoarea speta: O livrare de bunuri unei firme din Cehia platitoare de TVA dar destinatarul final este o firma din Egipt ( firma din Cehia plateste marfa ... (vezi toată discuția)