avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren agricol extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren agricol extravilan

Buna ziua. Va rog imi puteti spune care sunt pasii pentru vanzarea unui teren agricol aflat in extravilan? Inainte de a face oferta de vanzare pe site-ul primariei este indicat sa am o promisiune de cumparare? Adica pun anuntul de vanzare online, gasesc un cumparator si apoi pasul al doilea este afisarea la primarie a ofertei de vanzare?
Ultima modificare: Marți, 2 August 2022
Cris2022, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:27, 6 August 2022
Nu.
Nu puteți incheia o promisiune de vânzare cu cineva, în condițiile în care exista alte persoane/entități cu drept de preferință la cumpărare.
Întâi mergeți la Primarie și depuneți oferta de vânzare, menționând prețul pe care îl solicitați.
Oferta va sta afișată 45 de zile lucrătoare.
Dacă la finalul lor, niciunul dintre preemptori nu și-a manifestat intenția de cumpărare, Primăria va eliberează un proces verbal final care atesta parcurgerea procedurii și o adeverința ca terenul este liber la vânzare
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2022
raluk0207, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns. In cazul in care arendasul nu isi exprima intentia de cumparare in cele 45 de zile, este acesta un motiv pentru a rezilia contractul de arenda?
Nu.
Multumesc frumos
1) Daca fac oferta de vanzare la primarie si niciun preemptor nu doreste sa cumpere, primesc avizul de vanzare libera si am sase luni la dispozitie ca sa gasesc un cumparator fix la pretul din oferta?
2) Daca in cele sase luni nu gasesc cumparator, reiau procedura cu oferta la primarie la acelasi pret/ pret mai mare sau mai mic? ....si tot asa?
3) Pe oferta de vanzare la primarie se poate trece suma echivalenta in euro?

Alte discuții în legătură

Legea de vanzare-cumparare a terenurilor agricole 17/2014 heavenz heavenz Intrebarea mea se refera la legea 17/2014 , detinem 20HA la asociatie si vroiam sa va intreb legat de aceasta noua lege, noi vom depune oferta la Primarie de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arenda teren extravilan Kuntay Musa Kuntay Musa Am incheiat un contract de arenda, eu fiind proprietarul. Arendasul a dorit sa cumpere terenul. De la bun inceput arendasul taraganeaza sub diferite motive ... (vezi toată discuția)
Formalitati de indeplinit la vanzare teren extravilan shoni17 shoni17 Buna ziua! Doresc sa vand o suprafata de teren agricol - extravilan, cultivat cu vita de vie. Va rog sa-mi comunicati ce formalitati am de ... (vezi toată discuția)