avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, as avea nevoie de ajutor, tatal meu a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, as avea nevoie de ajutor, tatal meu a lucrat in ...

Buna ziua , as avea nevoie de ajutor , tatal meu a lucrat in perioada 14.03.1977 -01.03.1986 la Trustul Energo Construct in Oravita. As dori sa aflu in ce grupa a stagiului de cotizare se incadreaza.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:01, 15 August 2022
Pentru a beneficia de grupa de munca, in perioada respectiva, tatal dvs. trebuia sa fi fost nominalizat de catre firma conform prevederilor ordin nr. 50/ 1990 completat la 31.08.1994, la data aparitiei ordinului, la un loc de munca incadrat in grupa de munca. Pentru incadrarea locurilor de munca in grupa de munca, firma trebuia sa intocmeasca la data respectiva documente care sa fie avizate de catre ITM/ Inspectia muncii pentru incadrare in grupa de munca.
Daca a fost nominalizat in grupa de munca, trebuia facuta mentiune in carnetul de munca.
Puteti solicita in scris, cu nr. de inregistrare/ data, firmei unde a lucrat/ firmei actuale, detinatoare de arhiva a fostei firme, sa emita o adeverinta in sensul dorit.
Uitați-vă în carnetul de munca al tatălui dvs? ...trebuie sa fie menționată grupa de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa 2 de munca silviu1958 silviu1958 Am lucrat ca inginer tehnolog intr-o intreprindere de constructii de masini in perioada 1984-2000 . La acea data nu s-a considerat ca aceasta activitate se ... (vezi toată discuția)
Ordin 50/1990 BALOSINRODICA BALOSINRODICA In ordinul 50 din 1990 pentru precizarea locurilor de munca, activitatilor si categoriilor profesionale cu conditii deosebite care se incadreaza in grupele I ... (vezi toată discuția)
Grupa pensionare Nelu Calu Nelu Calu Buna seara, In perioada 1998-2013 tatăl meu a lucrat in condiții deosebit de grele (prelucra fier lângă cuptoare ce aveau o temperatura de 1200°). In ... (vezi toată discuția)