M-a preocupat zilele acestea un subiect si il voi aduce si in atentia celor care ma urmaresc in emisiunile de televiziune. La ce ma refer? La cat de usor putem fi indusi in eroare de o titulatura pusa la locul potrivit.
Articolul continuă mai jos
Ma refer la un caz clar: Institutul de Studii Populare, un organism care a luat nastere prin vointa unui partid, nici nu are important acel partid, dar care este prezent in ultima vreme in mass media tot mai frecvent si chiar are spoturi care pledeaza pentru Parlament unicameral.
Sa-mi fie scuzata lipsa de imaginatie, dar chiar nu-mi pot da seama cum romanul obosit, venind de la munca deschide televizorul si aude vorbind un profesor, reprezentant al acestui institut si cum imediat merge la internet sa culeaga date suplimentare despre persoana si institutia in numele careia vorbeste.
Nu, nu se intampla asa ceva decat foarte rar. De aceea mi-e teama ca multi vor pune acest institut pe aceeasi linie cu ProDemocratia, spre exemplu sau alti reprezentanti ai societatii civile si vor crede in onestitatea studiilor si opiniilor pe care acesti oameni le fac publice.
Nu sunt impotriva institutelor si a organizatiilor cu diverse interese in subiecte ce tin de societatea noastra. Dar vreau sa stiu cine imi vorbeste despre necesitatea referendumului: un sociolog independent sau un angajat al unui partid? E simplu.
Cu atat mai mult cu cat subiectul acesta este abordat inca din perioada de precampanie si probabil ca va fi discutat indelung si in campanie. E bine ca se discuta, dar nu asa. Nu in felul asta primeste populatia informatii despre ce inseamna parlament bicameral si ce inseamna unicameral. Nu mai departe de ziua de ieri, tot la televizor, am vazut un domn prezent frecvent in emisiuni, care incerca sa-si lamureasca partenerul de discutii ca daca vom avea parlament unicameral vom scapa si de taraganarea legilor si parlamentarii vor fi mai responsabili.
Asta este rezultatul bombardarii cu informatii despre un subiect, fara a fi inteles intai. Deci asa, vasazica, mai putini parlamentari inseamna mai capabili... Pai cum s-a ajuns la concluzia asta care ma uluieste? Ascultand pareri pro si contra, ba chiar luari de pozitie ale profesorilor de la institutul mai sus mentionat. Si uite ca aglutinarea informatiilor a dat un rezultat cel putin neasteptat.
Orice parere am avea despre clasa politica, despre parlamentul unicameral sau bicameral, haideti sa condamnam cu totii ONG-urile care fac politica!
Comentarii articol (5)