Cand lipsa ideilor este mai mare decat cea de-a treia transa din imprumutul de la FMI, recent amanata, ramanem cu ce avem: epidemia de gripa si campania electorala. Totusi, americanii le-au avut primii si pe astea.
Articolul continuă mai jos
Dupa ce a vizitat, printre altele, si continentul american, gripa porcina s-a infiintat si in sufrageria noastra cersind la fel de multa atentie ca si candidatii la prezidentiale. Pana si bugetul alocat combaterii epidemiei si cumpararii de vaccinuri pentru populatie se apropie ca numar de cel cheltuit pe bannere de candidatii la prezidentiale.
Asadar, gripa porcina este pe val. Al doilea val, mai concret. Primul nu ne-a prins.
Zilnic, Ministerul Sanatatii raporteaza alte cateva noi cazuri de imbolnavire, dupa ce, in urma cu 4-5 luni, eram informati in legatura cu starea de sanatate a celor de peste hotare. Pana in prezent, Mexicul este statul cel mai afectat de virus AH1N1.
Unul dintre efectele mai ciudate cauzate de epidemia de gripa, in statul american, il reprezinta interzicerea saruturilor in telenovele. De cativa ani, si Romania a adoptat conceptul serialelor TV de acest gen, majoritatea productiilor bucurandu-se de un succes din ce in ce mai mare, dat fiind faptul ca numarul celor care stau acasa pe intreg parcursul zilei din lipsa unui loc de munca este din ce in ce mai mare. Telenovelele second hand se alatura cu gratie altor productii care imita show-urile de televiziune americane, iar romanul priveste in nestire, din ce in ce mai mult, proportional cu cresterea ratei somajului si, mai nou, proportional cu numarul imbolnavirilor de gripa.
Pe de alta parte, luna aceasta mergem la vot. Sau cel putin asa ar trebui. Nicio problema, nimic nu s-a schimbat. Luam stampila si o asezam pe buletinul de vot, dupa cum ne dicteaza constiinta sau alti factori. Dupa cum spuneam, aceeasi procedura si chiar aceleasi programe electorale ca la ultimele alegeri, readuse in forma tiparita pe fluturasii inghesuiti in casuta postala a poporului, ca doar e aceeasi criza financiara. Promisiuni la mana a doua pe care, insa, le vom plati mai scump decat daca ar fi sa beneficiem de unele noi.
Exista totusi si o noutate: candidatii, toti cei 12, spera cu adevarat la o schimbare, exact ca Barack Obama anul trecut. Speranta second hand! Deci, daca va veni, in cele din urma, tot la mana a doua ar fi.
Totusi, evitati locurile aglomerate, spalati-va pe maine cat de des puteti si utilizati dezinfectant, iar daca prezentati semne de imbolnavire, adresati-va medicului. Si nu uitati ca votul este universal, direct, secret si liber exprimat.
Comentarii articol (0)