Concursul se organizeaza pentru ocuparea unui numar de 200 de locuri de auditori de justitie.
Candidatii nemultumiti de rezultate pot depune contestatii in 48 de ore de la afisarea notelor.
Prima etapa a concursului a constat in verificarea cunostintelor juridice prin sustinerea unei probe eliminatorii, tip grila, cu 100 de intrebari, cate 25 pentru fiecare din urmatoarele materii:
- drept civil
- drept procesual civil
- drept penal
- drept procesual penal
Lucrarile se noteaza cu admis sau respins, in functie de punctajul obtinut de candidat. La testul grila, fiecare raspuns corect valoreaza un punct. Sunt declarati admisi, in etapa a II-a, candidatii care au obtinut cel putin 70 de puncte, echivalentul notei 7,00.
A doua etapa va consta in sustinerea a doua probe:
- un test de verificare a rationamentului logic, prin rezolvarea unui test grila care cuprinde 100 de intrebari la care se puncteaza raspunsurile si 20 de intrebari supuse pretestarii in conditii de concurs, ale caror raspunsuri nu se puncteaza;
- un interviu constand in chestionarea orala a candidatilor in scopul identificarii aptitudinilor, motivatiilor si elementelor de etica specifice profesiei de magistrat.
Nota obtinuta la concurs reprezinta suma notelor de la fiecare dintre cele trei probe, calculata in raport cu urmatoarea pondere:
- 75% nota de la proba scrisa de verificare a cunostintelor juridice
- 15% proba de verificare a rationamentului logic
- 10% interviul
Pentru a fi admisi la INM, candidatii trebuie sa obtina cel putin nota 7, clasificarea candidatilor urmand a se face in ordinea descrescatoare a notelor.
Departajarea candidatilor cu note egale se face in ordinea descrescatoare a notelor obtinute la cele 3 prbe de concurs, in ordinea sustinerii acestora.
Rezultatele obtinute de candidati pot fi consultate aici.
Comentarii articol (20)