Ignorand intru totul principiile constitutionale, omitand separarea puterilor in stat si asumandu-si atat puterea de legiuitor cat si cea de executor, Statul si-a creat cadrul legislativ prielnic pentru a putea abuza de proprietatea privata, ascunzandu-se sub asa-zisul interes national.
Articolul continuă mai jos
Daca o societate comerciala doreste sa recupereze datoriile de la o alta societate trebuie sa astepte hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila si apoi impreuna cu un executor poate recupera sume sau bunuri.
Cand Statul se hotaraste sa recupereze taxele si impozitele neplatite de contribuabili, el ia banii din conturile datornicilor sau scoate bunuri la mezat doar pe motiv ca legea ii permite.
Aceasta stare de fapt il situeaza pe el, Stat, deasupra legii, deasupra tuturor. Statul se transforma astfel din partener al mediului de afaceri intr-un asupritor cu drepturi depline.
Daca adaug faptul ca singurul lucru bun pe care l-a facut statul pentru a crea un climat prielnic dezvoltarii a fost eliminarea impozitului minim, modificarea metodologiei de calcul a dobanzilor si reintroducerea penalitatilor, obligandu-ma astfel sa platesc majorari la majorari, cred ca voi gasi vinovat statul chiar si pentru imposibilitatea unora de a-si plati acum impozitele.
De ce acceptam?
Ceea ce se intampla ne face sa trecem rapid prin sentimente de manie, frustrare, neputinta si apoi sa ne resemnam in indiferenta. Aceasta atitudine a lasat loc de manevra Statului sa isi croiasca drum catre proprietatea noastra desi ea este considerata de Constitutie intangibila.
Consider aceasta indiferenta ca fiind o forma de protectie personala, in multe cazuri. Aflam cu stupoare ca devenim din cetateni cu drepturi garantate de Constitutie simpli sclavi pe plantatia numita generic "Romania".
Pentru ca nu stim sau nu vrem sa reactionam!
Poporul roman are statut de victima pentru ca nu a fost invatat sa reactioneze. Nimeni nu ne-a invatat ce sa facem cand ne sunt incalcate drepturile si nici nu vrem sa invatam din exemplele lumii, o lume constienta de puterea unei voci care inseamna REACTIE. "
Comentarii articol (74)