Ca tot e vara si putem discuta pe indelete, fara presiunea campaniei electorale, hai sa vedem cat de multumiti suntem de primarii pe care i-am ales. Te invit deci sa punctezi 2 lucruri bune si 2 lucruri rele pe care le-ai observat in mandatul primarului din localitatea ta. Dezbaterea are si o finalitate practica, pe care te invit sa o afli la finalul articolului.
Articolul continuă mai jos
3 ani de primarie
Au fost alesi in primavara anului 2008, intr-o perioada in care Romania era in plina explozie imobiliara. Au promis lucruri nenumarate si au fost alesi pe baza acestor promisiuni. Acum intra in ultimul an de mandat si vor incerca din toate puterile sa faca lucruri prin care sa ia ochii alegatorilor in perspectiva urmatoarelor alegeri.
Unii vor pietrui drumuri, altii vor incepe constructii edilitare tocmai pentru ca, la momentul alegerilor, sa spuna ca daca vor fi votati vor avea grija sa se finalizeze constructiile in cauza, altii vor intensifica programele de introducere de apa, canalizare si cine-stie-ce alte lucruri pentru cetatenii localitatii pe care o conduc. Orice am spune, e normal sa se intample asa. Pentru ca alegatorii, ca si fanii unor anumite sporturi, isi amintesc mai degraba ultimele lucruri facute decat intreg mandatul unui primar.
Ce-au reusit sa faca pana acum?
Cu toate acestea, te invit astazi sa imi spui ce-a schimbat primarul tau, in bine sau in rau, in primii trei ani ai mandatului sau, ani pe care edilul ii dedica de regula unui sentiment de bucurie si relaxare dupa momentul alegerii in primarie. In ultimii ani, am mers destul de mult prin Romania si nu de putine ori am auzit oameni multumiti de randamentul primarului ales. Oameni care se bucurau ca orasul e frumos, ca e curat pe strazi, ca nu le e frica sa mearga noaptea pe strada si multe astfel de lucruri nu sunt majoritari in Romania. Si totusi, ei exista si au dovedit ca lucrurile pot sta si altfel.
De cealalta parte a baricadei, sunt oamenii ai caror primari i-au dezamagit chiar din prima zi de lucru la primarie. Din nestiinta, ipocrizie sau rea-vointa, primarii s-au ascuns in spatele unei legislatii pline de ambiguitate sau in spatele neputintei dictate de consiliul local si au renuntat sa mai faca ceva. Acestor primari trebuie sa li se reaminteasca, chiar si in ceasul al XII-lea, ca au fost alesi pentru face lucruri, nu pentru a se lamenta. Si uite, promitem sa le reamintim noi, prin intermediul sistemului publicitar de la Avocatnet.ro, daca ne demonstrezi, tu si concetatenii tai, ca merita sa ne implicam in viata sociala a localitatii tale.
Ideea e simpla. Spune numele localitatii tale si doua lucruri bune, respectiv doua lucruri rele pe care le-ai putea atribui primarului si administratiei tale. Nu ne dorim ca articolul sa devina un instrument de calomniere a unui primar sau a altuia. Dimpotriva, trebuie sa invatam sa discutam despre politica fara sa facem apel la cuvinte tari ori expresii nepotrivite.
Implica-te in viata localitatii tale!
Pana la urma, sansa fiecaruia dintre noi este sa transmitem mai departe argumentele care ne fac sa luam o decizie sau alta. Deloc de neconceput, alti oameni s-ar putea regasi si ei in acele argumente si ar putea fi motivati astfel sa actioneze. Iar la alegerile viitoare, unii dintre oamenii care altfel n-ar merge la vot ar putea iesi din casa motivati de ideea ca nu sunt singurii si nici printre putinii care gandesc asa.
Concluzia? Hai sa discutam :) Nume primar. 2 lucruri bune si 2 lucruri rele.
Multumesc anticipat. Chiar sunt curios daca vor exista localitati din care macar trei oameni sa povesteasca despre primarul lor.
P.S.
De ce ai participa la discutie? Ca sa existe si o finalitate interesanta a dezbaterii, echipa Avocatnet.ro promite urmatorul lucru. Daca mai mult de trei oameni dintr-o anumita localitate ii reproseaza argumentat primarului anumite lucruri, promitem sa rulam prin intermediul sistemului de publicitate al Avocatnet.ro 100.000 de afisari ale unui mesaj adresat primarului din localitatea respectiva, care este invitat sa citeasca nemultumirile oamenilor. O sa contactam, de asemenea, primaria, si o sa transmitem mai departe doleantele scrise aici de cetatenii orasului respectiv.
Comentarii articol (99)