Ministerul Comunicatiilor din Romania ar trebui sa fie un ambasador pentru o industrie care performeaza. Asa ca puterea actuala s-a gandit sa trimita niste anonimi sa cheme Google / Microsoft sau Amazon sa-si continue investitiile de la noi. Nu cumva astfel de numiri reprezinta o jignire adusa oamenilor din aceasta zona, care reusesc zilnic sa aduca Romania in topul tarillor lumii intr-un domeniu de varf? Iata un subiect interesant de discutie.
Articolul continuă mai jos
Nu m-am gandit niciodata la emigrare, dar acum o fac. Cand vad cine e ministru in tara asta, care sunt calitatile care determina pe cineva sa fie ministru (Domnul Sever Voinescu declara aseara la o televiziune ca actualul ministru al comunicatiilor e recomandat de faptul ca preda un curs de etica afacerilor la o facultate privata), cand vad ca penibilul romanesc capata valente nebanuite... ce poti face, daca nu sa te gandesti ca nu mai vrei sa auzi de nimeni si nimic?
Cu multa vreme inainte, tot ce conta in viata era sa faci ceva: poduri, drumuri, baraje, cladiri, parcuri. Si asa au fost create multe dintre lucrurile pe care le consideram astazi adevarate minuni ale ingineriei umane. Si nu vorbesc despre perioada ceausista, vorbesc despre toata epoca de dinainte de Ceausescu, perioada interbelica si anii Romaniei de aur de dinainte de primul razboi mondial. Astazi, tot ce conteaza este sa fii cineva. Coate, pumni in gura, suturi si alte activitati agresive insotesc mai-marii zilei in cursa lor nerusinata spre scaune pe care n-au nicio veleitate sa le ocupe. Cu cat esti mai penibil, cu atat ai mai multe sanse sa ocupi un scaun mai inalt.
Copilandri necunoscuti, veniti de nicaieri, ne arata realizari de mucava pentru a-si explica noua pozitie obtinuta. Domnul de la MCSI, despre care imi permit sa vorbesc pentru ca activitatea de acolo imi e cunoscuta, e un exemplu al lungului sir de nepotriviti asezati in ultimii ani in posturi de ministru al comunicatiilor. Ei sunt exponentii clari ai ideii ca in Romania de astazi, telul oricui este sa fie cineva. Si, neindoielnic, cata vreme mandria de sine a acestor oameni ii impiedica sa-si recunoasca limitele, vom continua sa vedem astfel de nepotriviti, iar Comunicatiile de la noi vor continua sa ramana o pata neagra si trista pe o industrie extraordinar de bogata.
Ministerul Comunicatiilor din Romania e un ambasador al unei industrii care performeaza. Asa ca puterea actuala s-a gandit sa trimita niste anonimi sa cheme Google / Microsoft sau Amazon sa-si continue investitiile de la noi. Cine dracu si-ar inchipui ca acesti oameni le pot da marilor jucatori din IT incredere intr-un sistem romanesc? Nu cumva astfel de numiri reprezinta o jignire adusa oamenilor din aceasta zona, care reusesc zilnic sa aduca Romania in topul tarillor lumii intr-un domeniu de varf?
De patru ani, deja, de cand a preluat investigarea reclamatiilor de SPAM de la ANCOM, MCSI-ul n-a facut nimic. Sandu, Vreme si alti nepotriviti ca ei si-au varsat necunoasterea catre o industrie care nu facuse nimic rau. La fiecare remaniere, am sperat ca o sa apara acolo cineva care stie, macar de departe, despre ce e vorba intr-o astfel de pozitie. Si uite ca nici azi, dupa alte cateva incercari, puterea nu are nici macar bunul simt de a se gandi ca Ministerul Comunicatiilor e mai important decat un butic de la coltul strazii.
Iar eu m-am saturat sa fiu tratat ca un cretin, sa vad ridicate in slavi necunoasterea, incultura si tupeul unora, sa observ zilnic la televizor cum oameni mediocri devin stapanii lumi si-si varsa neputinta asupra unor oameni care ar mai putea schimba ceva in tara asta. Si m-am mai saturat si de jena prietenilor care inca mai apara actuala putere, spunandu-mi ca sunt mai buni ca alternativa, inghitindu-si propriile injuraturi, siderati la randul lor de nepasarea acestor oameni de la putere care le arata in fiecare zi ca nu le pasa de vorbele si argumentele lor.
Actuala putere ii jigneste chiar si pe sustinatorii ei prin numirea unor astfel de ministri. Si oricat de mult ar incerca cineva sa ma convinga de contrariu, in sinea lui, stie ca am dreptate. Si n-o spun ca un cunoscator al adevarului absolut, o spun doar ca un om de bun simt, care vede cum uneori chiar si cele mai bune intentii pot fi violate de puternicii zilei.
Comentarii articol (139)