ACCES GRATUIT
Taxa pe fast-food, sub lupa consultantilor fiscali. Ce efecte ar avea in economie?
Celebra taxa pe fast-food a revenit in dezbaterea publica, dupa ce noul ministru al Sanatatii a anuntat ca va fi introdusa in legea sanatatii. Vezi reactia la cald a consultantilor fiscali, care au discutat despre efectele implementarii acestui proiect in cadrul Intalnirilor Wall-Street.ro.
Articolul continuă mai jos
Jurnalistii Wall-Street.ro au discutat cu Bogdan Glavan, profesor de economie la Universitatea Romano-Americana, Cristian Paun, profesor de finante la Academia de Studii Economice, Alexander Milcev, Partener Taxe in cadrul Ernst & Young, Mihaela Mitroi, Partener Taxe PricewaterhouseCoopers Romania si Dan Schwartz, Managing Partner in cadrul firmei de consultanta RSMScot despre cele mai recente propuneri de impozitare anuntate de Guvernul Ponta.
Una dintre cele mai controversate propuneri venite din partea unui ministru al Cabinetului Ponta este celebra taxa pe fast-food. Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a anuntat ca prin noua lege a sanatatii ar putea fi introdusa taxa pe fast food si pe berea cu alcool, intrucat este vorba de o alimentatie nesanatoasa care creste morbiditatea pe anumite boli si, respectiv, de un produs alcoolic.
Dan Schwartz, RSMScot: M-a frapat similitudinea situatiei de acum cu aceea pe care am vazut-o cand s-a petrecut schimbarea politica de acum 8 ani. Partidele de atunci au venit cu o noua filozofie fiscala, care a insemnat bineinteles noi taxe. Umorul situatiei este dat de faptul ca taxele sunt aceleasi. Au fost propuse din nou taxarea fast-food si suprataxarea berii.
Cititi si celelalte opinii pe Wall-Street.ro.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (2)