Aceeasi lege stabileste ca, pentru alegerea consiliilor judetene, a presedintelui consiliului judetean si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, fiecare judet, respectiv municipiul Bucuresti, constituie o circumscriptie electorala. Spre deosebire de circumscriptiile pentru alegerea consiliilor locale si a primarilor, cele judetene si a municipiului Bucuresti se vor face prin hotarare a Guvernului.
Potrivit legii, numerotarea se face incepand cu municipiul resedinta de judet si continua cu celelalte municipii, orase si comune, in ordinea alfabetica a fiecarei categorii de unitati administrativ-teritoriale.
Aceste numerotari se fac publice de catre primar, odata cu informatiile privind delimitarea si numerotarea sectiilor de votare.
Sectia de votare
Dupa stabilirea circumscriptiilor electorale, se trece la delimitarea sectiilor de votare, ce se vor organiza dupa cum urmeaza:
- in localitatile urbane, cate o sectie de votare la 1.000-2.000 de locuitori;
- in comune, cate o sectie de votare la 500-2.000 de locuitori, de regula in fiecare sat; pot fi organizate sectii de votare si in satele sau in grupurile de sate cu populatie de pana la 500 de locuitori.
Conform normelor legale, alegatorii voteaza la aceeasi sectie de votare pentru consiliul local, consiliul judetean, pentru primar si pentru presedintele consiliului judetean.
Toate articolele din sectiunea Alegeri locale 2012 pot fi consultate aici.
Comentarii articol (0)