Europa, macinata de somajul in crestere, titreaza adevarul.ro.
Rata somajului a continuat sa creasca in aprilie in statele europene, in Spania atingand un nou maxim-record de 24,3%. Criza economica din Europa continua sa afecteze piata muncii, numarul somerilor din statele comunitare crescand de la o luna la alta. La finele lunii aprilie, rata somajului din Uniunea Europeana a crescut la 10,3% de la 10,2% in martie, iar in zona euro a stagnat la 11%, potrivit datelor publicate de Eurostat, birou european de statistica.
Cine isi gaseste de munca mai usor: cel cu facultate sau cel cu experienta?, scrie capital.ro.
Circa 24% dintre angajatii romani considera ca facultatea influenteaza destul de mult gasirea unui loc de munca, fata de 37%, care sustin ca institutia de invatamant absolvita nu afecteaza succesul procesului de recrutare intr-o masura mai mare decat experienta, arata un sondaj efectuat de Best Jobs.
Criza la bani marunti: Ne-am intors la recesiunea din 2009, informeaza dailybusiness.ro.
Romania trece printr-o situatie similara cu cea din 2009. Ne-am intors in recesiune, iar perspectivele economice se anunta sumbre, in ciuda prognozelor oficiale, in contextul in care nici Occidentul nu reuseste sa iasa din valtoarea provocata de situatia din Grecia. Altfel spus, ne invartim in cerc. Mai pe romaneste, "in jurul cozii". Cum iesim insa din criza?
Evz.ro: Romania, mai sigura decat in 2008.
Criza ne-a adus "in randul lumii" cu costurile imprumuturilor de stat, in timp ce pe alte tari le-a impins pe drumul falimentului. Oarecum paradoxal, dupa mai bine de trei ani de criza economica, Romania a ajuns o destinatie mai putin riscanta pentru capitalurile internationale decat era inainte de 2008.
Sechestru pe averile facute din devalizare, scrie jurnalul.ro.
Averile facute prin devalizarea companiilor de stat vor fi puse sub sechestru pentru recuperarea pierderilor pricinuite, a declarat Daniel Chitoiu, ministrul Economiei. El a precizat ca in vizor sunt acele unitati care au arierate.
Bancile centrale ale economiilor non-euro au tras moneda unica in jos, titreaza romanialibera.ro.
Bancile centrale ale economiilor emergente au vandut in ultima perioada euro pentru a-si sprijini propriile monede, contribuind astfel la declinul puternic al monedei unice in raport cu dolarul. Concluziile apartin unor traderi si analisti citati de Financial Times, potrivit Mediafax. Moneda euro a pierdut in luna mai aproape 7% in raport cu dolarul, cea mai abrupta scadere din septembrie, cauzata de temerile privind posibila iesire a Greciei din zona euro.
Zf.ro: Cat de mult se va mai intari dolarul in fata leului si cu ce costuri pentru Romania.
Aprecierea rapida a monedei americane poate arunca in aer factura importurilor in dolari, insa din fericire petrolul se ieftineste. Amplificarea crizei elene pune Romania sub o dubla amenintare din perspectiva cursurilor valutare: in prima instanta, orice deterioare suplimentara a situatiei Greciei provoaca deprecierea leului in raport cu euro, insa, in subsidiar, antreneaza o slabire si mai mare a monedei nationale fata de dolar ca o consecinta a subrezirii euro in fata monedei SUA.
Comentarii articol (0)