Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebăriTrecerea timpului nu este doar un joc un contratimp, de care trebuie sa ne amintim mereu pentru a maximiza fiecare clipa a sa, care se scurge ireversibil pe langa noi. Scurgerea timpului nu inseamna doar un “furt constant” al prezentului, ci privita in detaliu, reprezinta o asezare a situatiilor confuze si agitate prin care trecem. Sau cum au spus altii inaintea mea, timpul le rezolva pe toate.
Articolul continuă mai jos
Cat timp a trecut? Cat timp ne-a mai ramas? De cat timp nu ne-am vazut? Peste cat timp ne vom revedea? De cat timp avem nevoie?
Nenumarate cuvinte despre timp s-au consumat, iar majoritatea vorbesc despre ireversibilitatea timpului, despre cat de importanta este fiecare clipa si cum trebuie pretuita la maximum.
De asemenea, au fost asternute cuvinte despre cum timpul nu iarta pe nimeni, despre cum trece si nu se mai intoarce, despre cat de mult ne lipseste timpul, despre cum trece pe langa noi fara sa-l simtim si despre cum noi nu avem nicio putere sa-l intoarcem din drumul sau.
Toate sunt reale si fiecare reprezinta cate un sfat de urmat.
Dar timpul are si un alt sens, nu doar cel al ireversibilitatii. Mai exact, trecerea sa este poate una dintre cele mai importante lectii de viata, pentru ca timpul reprezinta un remediu pentru tot ce ni se intampla. El reprezinta raspunsul la toate intrebarile pe care ni le punem.
Timpul are grija sa se imparta pentru fiecare, numai ca noi il percepem in mod diferit. Uneori simtim ca primim prea mult timp si il digeram cu greu si nu suntem constienti de cat avem, de cat ne-a mai ramas si dintr-o data ne trezim ca timpul deja a trecut, de fiecare data prea repede, pentru ca noi nu am stiut cum sa-l folosim cu masura. Alteori, avem impresia ca timpul este prea scurt, ca ziua nu are suficiente ore pentru cate trebuie sa facem.
Timpul le rezolva pe toate.
Lucrurile se schimba in timp. Daca intr-un anumit moment al vietii lucrurile ni se par imposibile, peste un timp vedem aceleasi lucruri cu alti ochi si ceea ce atunci parea imposibil, intr-un anumit viitor va fi posibil.
In timp ajungem sa acceptam, sa ne schimbam, sa intelegm, sa iertam si sa devenim altii.
Doar in timp ranile se vindeca.
Sau mai simplu spus, atunci cand cadem se intampla sa ne ranim. Rana nu se vindeca instant, ci are nevoie de timp pentru a se cicatriza si apoi urma dispare (in cazul in care rana nu este prea adanca si atunci poate ramane vesnic marcata pe pielea noastra).
Aparent, timpul are o rezolvare pentru fiecare problema din viata noastra, insa in esenta timpul lucreaza prin noi si depinde numai de noi sa folosim in beneficiul nostru ragazul pe care il avem la dispozitie.
Cu siguranta, daca stam sa contemplam cum trece timpul, nimic din ce ni se pare imposibil nu isi va gasi rezolvarea de la sine. Tot noi suntem cei care punem lucrurile in miscare, pentru ca in timp patrundem in profunzimea intelesurilor, ajungem sa acceptam schimbarile din viata noastra, sa ne adaptam la ceea ce reprezinta nou si sa ne sincronizam propriul ritm de a trai cu cel al altora.
Citește mai mult despre weekend, editorial, timp
Comentarii articol (7)