Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebăriLa noi, un patron care aude ca salariatul sau este implicat în proiecte individuale are o strângere de inima.
Articolul continuă mai jos
Unii patroni din România au înca mentalitatea de "cutitar". Pentru ei, salariatul este o sluga fara prea multa minte. În definitiv, de ce ar încerca un angajat sa mearga la munca din placere? Ar folosi asta cumva patronului? Un curs de management ar putea lamuri problema, dar marele patron nu are timp de fleacuri. El trebuie sa faca bani, iar angajatii trebuie sa îsi faca treaba. Adica acele lucruri pe care le impune seful.
"20% din timpul de lucru ar trebui dedicat dezvoltarii unor proiecte individuale". O fraza stranie pentru un întreprinzator din România. Totusi, peste ocean, acest tip de abordare a relatiei dintre patron si angajat sta la baza unei afaceri cu real succes. Google Inc. recomanda propriilor ingineri sa îsi dedice 20% din timpul de lucru dezvoltarii unor proiecte individuale. La ei aceasta mentalitate se numeste simplu: "Google time". Succesul initiativei este cel putin interesant prin implicatiile sale. O mare parte dintre aplicatiile Google, lansate sub titulatura "Google Labs" sunt pornite ca proiecte individuale si sunt integrate mai apoi in strategia de productie a Google. "Google time" a stat la baza unor realizari precum: Google Desktop, Google Maps, Google SMS, Google Groups, Orkut si multe altele.
Pentru ca idei noi sa prinda viata, este de multe ori nevoie de o politica a usilor deschise astfel încât orice demonstratie tehnica, oricât de ciudata ar parea, sa poata fi vazuta. Se pare ca angajatii Google au adoptat cu entuziasm "google time". Multi dintre ei au primit astfel o sansa de a-si prezenta proiectele unuia dintre marii investitori ai planetei.
Lumea din jurul nostru nu este formata doar din roboti care au uitat sa viseze. Dimpotriva, timpul ne-a demonstrat pâna acum ca majoritatea produselor cu real succes au la baza munca unor oameni dedicati care au vazut în activitatea lor mai mult decât propriul salariu.
De ce n-ar încerca si românii?
Comentarii articol (0)