Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebăriUna dintre traditiile din ajunul anului nou este intocmirea unei liste cu dorinte de implinit in anul care urmeaza. Este vorba despre trasarea unor obiective pe care sa le indeplinim, dupa care sa ne ghidam, sa avem un parcurs in urma caruia sa culegem roadele. Dincolo de toate acestea, semnificatia indeplinirii dorintelor este de a ne imbunatati pe noi insine, de a ne tine motivati sa nu irosim nicio zi din noul an.
Articolul continuă mai jos
Fie ca este vorba despre lucruri marunte de zi cu zi, de care sa fim mai constienti in noul an, fie ca sunt tinte marete pentru care trebuie sa muncim, dar ale caror rezultate vor fi meritat tot efortul, aceasta lista cu dorinte, cunoscuta si sub denumirea de “rezolutia pentru anul nou” este un obicei de care multi nu uita sa se tina cu constiinciozitate.
Acest obicei dateaza inca din timpul babilonienilor.
Potrivit Wikipedia, babilonienii faceau la inceputul fiecarui an promisiuni zeilor ca vor returna obiectele imprumutate si isi vor plati datoriile.
Acelasi lucru il faceau si romanii, numai ca promisiunilor lor erau facute fata de zeul Janus (dupa care a fost numita si luna ianuarie), zeul schimbarii, al transofrmarii, al inceputurilor si incheierilor.
Mai tarziu, in epoca medievala, cavalerii faceau “juramantul paunului” la sfarsitul sarbatorilor de Craciun, pentru a-si reafirma angajamentul fata de cavalerism.
De asemenea, atunci cand stateau noaptea de veghe, crestinii se pregateau pentru noul an rugandu-se.
Totusi, indiferent de crez, ideea rezolutiei de anul nou este de imbunatatire a spiritului.
Mai jos este o rezolutie dintr-un calendar semnat de episcopul american John H. Vincent, din perioada 1850-1900:
O decizie pentru fiecare dimineata din Noul An
Voi incerca in aceasta zi sa traiesc o viata, simpla, sincera si serena, respingand cu promptitudine fiecare gand de nemultumire, anxietate, descurajare, impuritate si egoism, cultivand bucuria, marinimia, generozitatea si obiceiul tacerii sfinte, exersand economia in cheltuieli, atentia in conversatie, credinta in fiecare speranta si o credinta de copil in Dumnezeu”.
Pentru noul an voi ce va propuneti sa faceti?
Sursa foto AICI.
Citește mai mult despre editorial, rezolutie anul nou
Comentarii articol (0)