Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebăriHristos a inviat! Daca aseara ati fost sa luati lumina, va doresc ca aceasta sa va astearna in suflet fericire si liniste si sa va calauzeasca drumul pe care il aveti de urmat in acest an.
Articolul continuă mai jos
Intre agitatia si zgomotul cotidian, va doresc sa va bucurati de lumina si sa o transmiteti mai departe.
Astazi va scriu despre lumina, cea impartasita de gandurile unor personalitati celebre.
“Esentialul lumanarii nu este ceara care lasa urme, ci lumina” (Antoine de Saint-Exupery), insa “lumina nu se aprinde decat pentru cei ce vad, nu pentru orbi” (Mihai Eminescu).
Odata ce s-a instalat in suflet, nu trebuie lasata sa plece, pentru ca ... “sufletul are incredere in raza sa de lumina” (Victor Hugo).
"Un singur cuvant adresat unui suflet, poate crea un intreg univers, care sa-l umple de lumina. (...) Sufletul cunoaste uneori inspiratii neprevazute, strafulgerari neasteptate, al caror cuprins si a caror profunzime nu le-ar putea exprima niciun volum intreg de cugetari asa cum lumina a o mie de faclii nu poate reda stralucirea uriasa si rapida a fulgerului" (Victor Hugo).
Lumina nu este doar pentru suflet, ci si pentru minte. “Gandul este lumina si se publica pentru intregul univers” (Ralph Waldo Emerson).
Mai mult, “a iubi inseamna, poate, a lumina partea cea mai frumoasa din noi” (Octavian Paler).
Nu ar trebui sa pastram lumina doar pentru noi, ci ar trebui sa o impartasim, pentru ca daca “vom oferi din lumina noastra celor din jur, vom straluci mai tare” (Valeriu Butulescu).
“Exista doua feluri de a imprastia lumina: sa fim lumanarea sau sa fim oglinda care o reflecta” (Edith Wharton).
Fara lumina, ratacim si insetam pana o gasim.
“Inchideti o planta la intuneric si veti vedea ce monstru diform se va produce din pricina setei sale de lumina. Oare viata omeneasca nu produce si ea astfel de monstruozitati in tendinta sa spre lumina?” (Lucian Blaga).
Insa, uneori, intunericul poate inseamna insasi lumina. De exemplu, “umbrele arata doar ca exista lumina in apropiere” (Gary Sinise).
Asa ca, daca "vom vedea incotro cad umbrele, atunci vom sti cine cerne lumina” (Valeriu Butulescu).
Citește mai mult despre editorial, lumina
Comentarii articol (2)