Asiguratii cu varsta de pana in 39 de ani vor trebui sa se prezinte la medicul de familie o data la 3 ani, iar cei de peste 40 de ani, anual, incepand de astazi, conform unei hotarari de Guvern, prin care au fost reglementate pachetele de servicii medicale, minimal si de baza, precum si Contractul-cadru in sanatate valabil in perioada 2014 - 2015.
De servicii medicale gratuite vor beneficia si persoanele neasigurate in sistemul public de sanatate, dar tipul si numarul acestor servicii este mult mai redus, comparativ cu al celor asigurati, dupa cum rezulta din actul normativ mentionat.
AvocatNet.ro a scris pe larg despre serviciile medicale de care vor beneficia asiguratii in acest articol.
Salariatii cercetati disciplinar vor avea posibilitatea de a apela la serviciile unui avocat pentru a se apara in fata angajatorului, un proiect de act normativ in acest sens fiind adoptat pe 27 mai prin vot final de Camera Deputatilor.
Aceasta in conditiile in care legislatia muncii inca in vigoare stabileste ca ei pot fi asistati doar de un reprezentant al sindicatului constituit la nivelul unitatii angajatoare.
Aflati din acest material cu ce va schimba lucrurile un avocat, spre deosebire de un reprezentant al sindicatului!
Intreprinderile mici si mijlocii si microintreprinderile vor primi subventii europene pentru tinerii absolventi din promotia 2014 pe care ii vor angaja, in cadrul unei scheme de minimis, lansata recent de Ministerul Fondurilor Europene (MFE), se precizeaza pe site-ul institutiei.
Mai exact, banii vor acoperi plata unui salariu de 900 de lei pentru absolventii cu studii medii si de 1.300 lei pentru cei cu studii superioare.
Cititi AICI in ce perioada se pot depune cererile de finantare si care sunt conditiile de eligibilitate!
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat pe pagina sa de internet cea mai recenta varianta a Normelor de aplicare a Codului fiscal, care cuprinde modificarile aduse de Guvern prin HG nr. 421/2014.
Fiscul precizeaza ca textul este actualizat prin mijloace informatice si nu reprezinta o republicare.
Puteti descarca normele actualizate de AICI.
Autorizatia de construire este actul care confera cetatenilor dreptul de a construi, precum si de a consolida sau repara o constructie deja existenta. Acest act este eliberat de primarie in baza unui dosar ce cuprinde o serie de avize si acorduri si are o valabilitate de cel mult 12 luni.
Documentul este reglementat de Legea nr. 50/1991.
Mai multe informatii despre autorizatia de construire puteti gasi AICI.
Pentru ca iunie este luna copiilor, AvocatNet.ro a lansat o sectiune speciala, dedicata reglementarilor legale care ii vizeaza pe cei mici si pe parintii lor.
Drepturi garantate de lege, alocatii, servicii medicale, indemnizatii, despre toate acestea vom scrie in luna urmatoare in sectiunea “Copii, parinti si legislatie”.
Aflati mai multe detalii AICI!
Pierderea datelor din Registrul electronic de evidenta a salariatilor reprezinta o adevarata problema pentru angajatori, dar exista solutii pentru rezolvarea acesteia. Astfel, angajatorii pot sa-si ia o masura simpla de precautie, care ii poate ajuta in viitor sa-si recupereze gratuit informatiile.
De asemenea, ei mai au la dispozitie o varianta, insa aceasta este contra cost si consumatoare de timp.
Despre modalitatea de salvare si recuperare a datelor pierdute, AvocatNet.ro a scris AICI.
Imprumuturile intre partile afiliate pot fi reconsiderate de ANAF drept aporturi la capital, aceasta fiind o situatie des intalnita in practica, sustin specialistii contactati de AvocatNet.ro.
Pentru a evita o astfel de situatie care afecteaza profitul, companiile pot sa isi ia cateva masuri esentiale pentru a se asigura ca tranzactia pe care o vor efectua va respecta regulile acordarii unui imprumut intre parti afiliate.
Mai multe informatii in acest articol.
Comentarii articol (0)