AROBS Transilvania Software, Fortech, Global Remote Services, INSOFT Development & Consulting, Kapsch, Kaufland Romania, Mavenhut, Teamnet International, TotalSoft si Unicredit Tiriac Bank sunt Campionii Nationali ai Romaniei in acest an.
Un panel de 150 jurati independenti, incluzand academicieni si lideri de business, au ales Campionii Nationali in fiecare tara participanta, evaluand un total de peste 24.000 de companii. Cifra reprezinta un avans de 40% fata de anul trecut si un record absolut al celor opt ani de desfasurare a competitiei. Din panel fac parte personalitati precum Karel De Gucht (Comisar pentru Comert al UE), Yves Leterme (fost prim ministru al Belgiei), Jose Aznar (fost prim ministru al Spaniei), Arnold Rüütel (fost prim ministru al Estoniei), Emil Constantinescu (fost presedinte al Romaniei), Petar Stoyanov (fost presedinte al Bulgariei), Isidoro Unda (CEO al companiei de asigurari de credit si management al riscului Atradius), Peter Brabeck-Lethmathe (fost CEO al companiei de bunuri de larg consum Nestle) sau Gilbert Ghostine (Managing Director al producatorului de bauturi Diageo Continental Europe).
In cadrul concursului sunt analizate zece arii si desemnate tot atatea premii, printre acestea numarandu-se Antreprenorul Anului, Angajatorul Anului, trei categorii de premii in functie de cifra de afaceri, etc. Detalii puteti gasi aici.
Multe dintre categoriile vizate au inregistrat un avans in numarul business-urilor incluse in analiza, in special in zona celor cu cifre de afaceri sub 25 mil. euro si a celor de peste 150 mil. euro, precum si in cea a Antreprenorului Anului. Cele mai multe companii provin din arii de business precum IT si Tehnologie, Manufactura sau Alimentar.
“Este imbucurator ca antreprenoriatul romanesc si demersurile de business autohtone sunt recunoscute la nivel international. Romania produce constant, de 25 de ani, companii care pot oricand sa concureze cu orice fel de competitori internationali, care livreaza produse si servicii de top si care lupta continuu pentru a ridica stacheta, a se autodepasi, a se dezvolta si a inova. Suntem mandri sa sustinem premierea acestor campioni in adevaratul sens al cuvantului”, a declarat Dan Schwartz, Managing Partner al RSM Scot.
In urmatoarea runda a competitiei, companiile declarate Campioni Nationali trebuie sa faca o prezentare video, in care isi vor spune povestea de succes. Juratii vor alege apoi castigatorii premiului Ruban d’Honneur, acestia urmand sa mearga in finala ce va avea loc in 2015.
“Felicitari tuturor business-urilor din Romania. Este o mare realizare sa fie numite Campioni Nationali in aceasta competitie dura, in care standardul e foarte inalt. In urmatoarea parte a concursului lucrurile devin foarte interesante!”, a declarat Adrian Tripp, CEO al European Business Awards. Detalii despre castigatori pot fi gasite aici.
Separat, prezentarile video realizate de Campionii Nationali vor fi facute publice pe site-ul www.businessawardseurope.com. Publicul isi va desemna astfel propriii Campioni Nationali. Anul trecut, au fost exercitate peste 93.000 de voturi, companiile din Europa fiind sustinute de clienti, angajati si competitori, dar si de publicul general.
Sustinute de la inceput de RSM International, principal sponsor, European Business Awards isi propun sa recunoasca si sa premieze excelenta, cele mai bune practici si inovatia, in companii la toate nivelurile de business si din toate ariile de activitate din Europa. Premiile sunt sustinute de personalitati de top, precum Comisarul European pentru Comert, Karel de Gucht. Premiile sunt sustinute, de asemenea, de Departamentul de Comert si Investitii al Guvernului Marii Britanii (UKTI).
In editia din 2013/2014, au fost analizate toate tarile membre UE, precum si Turcia, Norvegia si Macedonia. Combinate, cifrele de afaceri ale companiilor vizate au depasit 1 trilion de euro si au generat profituri de peste 50 de miliarde de euro.