Regulamentul privind organizarea si desfasurarea examenului de promovare in functii de executie a personalului de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor din cadrul aparatului propriu al Consiliului Superior al Magistraturii si al Institutului National al Magistraturii a fost aprobat prin Hotararea CSM nr. 1260/2014 si publicat in Monitorul Oficial nr. 7 din 6 ianuarie 2015.
Examenul de promovare in functii de executie se va desfasura anual, acesta fiind organizat de CSM si INM, iar noile prevederi se vor aplica doar personalului asimilat judecatorilor si procurorilor din aparatul propriu al CSM si din cadrul INM, potrivit actului normativ.
Data, locul, modul de organizare, tematica si bibliografia vor fi facute publice cu cel putin 60 de zile inainte de data propriu-zisa a examenului.
Inscrierea la examen
In cel mult zece zile de la publicarea datei examenului, cererile de inscriere se vor depune, dupa caz, la Directia resurse umane si organizare din cadrul CSM sau la Departamentul de concursuri si examene din cadrul INM.
In cerere vor fi precizate gradul profesional pentru care se candideaza si materiile la care se opteaza pentru sustinerea examenului.
Atentie! Candidatii isi vor putea schimba optiunea privind materiile de examen pana la finalul perioadei de inscriere.
Pentru a participa la examenul de promovare in functii de executie, candidatii vor trebui sa aiba vechimea minima prevazuta de Legea nr. 303/2004 in functia de personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor.
De asemenea, acestia vor trebui sa aiba calificativul "Foarte bine" la ultima evaluare si sa nu fi fost santionati disciplinar in ultimii trei ani.
Rezultatele verificarii indeplinirii conditiilor de inscriere vor fi facute publice cu cel putin 25 de zile inainte de data examenului, iar candidatii respinsi vor putea depune contestatii in 48 de ore de la momentul publicarii acestora.
Desfasurarea examenului
Examenul va consta in sustinerea unui test-grila pentru verificarea cunostintelor teoretice (40 de intrebari) si practice (zece intrebari).
Candidatii vor intra in sala de examen pe baza actului de identitate, iar proba scrisa nu va dura mai mult de trei ore.
Baremul va fi afisat dupa expirarea timpului de examen si candidatii vor putea formula contestatii la acesta in cel mult 24 de ore de la publicare.
Evaluarea si notarea lucrarilor se va face prin procesare electronica. Pentru a fi declarati admisi, candidatii vor trebui sa obtina cel putin 70 de puncte, insa nu mai putin de 40 de puncte la intrebarile privind cunostintele teoretice si nu mai putin de zece puncte la intrebarile privind cunostintele practice.
Rezultatele examenului vor fi afisate, dupa caz, la sediul CSM sau INM si publicate pe site-urile institutiilor.
Contestatiile vor putea fi depuse in cel mult 48 de ore de la aparitia rezultatelor.
Comentarii articol (0)