Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebăriAvem o Capitala care figureaza intr-un top zece mondial al oraselor afectate cel mai mult de ambuteiaje. Nimic surprinzator, in conditiile in care a avea o masina personala este poate cel mai intalnit tel al concetatenilor nostri. Cel putin una dintre solutiile la aceasta problema se afla aproape la indemana tuturor: bicicleta.
Articolul continuă mai jos
Un studiu despre tinerii romani, care a fost publicat la sfarsitul anului trecut, arata ca 22,2% dintre respondenti au in proprietate o masina, in timp ce 49,3% dintre parintii acestora sunt in aceeasi situatie, rata fiind, in principiu, mai ridicata in mediul urban decat in cel rural. In ceea ce priveste rata de posesie a tinerilor, un adolescent din 20 are un automobil, insa aceasta creste pana la aproximativ unul din cinci in cazul celor cu varste cuprinse intre 20 si 24 de ani si chiar pana la jumatate dintre tinerii de peste 25 de ani.
In plus, sa nu uitam ca in anumite domenii de activitate exista posibilitatea ca firmele sa asigure masini angajatilor.
Cu totii stim cat de aglomerate sunt marile orase ale tarii si, de aceea, n-ar trebui sa fim surprinsi ca Bucurestiul figureaza pe locul opt intr-un clasament mondial al localitatilor afectate de ambuteiaje, fiind depasit doar de orase ca Moscova, Ciudad de Mexico sau Istanbul, conform unor masuratori efectuate in 2014 de catre compania TomTom.
In acelasi timp, potrivit datelor din 2014 ale Comisiei Europene, Romania este prima intr-un clasament al tarilor UE in ceea ce priveste numarul de decese pe milionul de locuitori (92). La polul opus se regasesc, printre altele, state precum Olanda (34) sau Danemarca (32).
Intamplator sau nu, anumite orase din aceste doua tari, de exemplu, figureaza intr-un top mondial pe 2013 al localitatilor prietenoase cu biciclistii, intocmit de Copenhagenize: Amsterdam (locul 1), Copenhaga (2), Utrecht (3) si Eindhoven (6).
Bicicleta este o varianta mult mai accesibila -- indiferent de veniturile pe care le avem -- si ne ajuta sa ne mentinem in forma. Pe deasupra, este un vehicul care ocupa putin spatiu, este usor de depozitat si presupune costuri destul de reduse.
Nu-i greu de imaginat ca, daca din ce in ce mai multe persoane si-ar lasa din cand in cand masinile acasa si ar folosi biciclete, ambuteiajele ar aparea mai rar si drumurile ar fi mai libere. In plus, nici transportul public nu-i de neglijat -- cresterea numarului de calatori ar duce la imbunatatirea conditiilor existente in prezent.
Asa ca, decat sa ne enervam zilnic in trafic, la volanul masinii personale, n-ar fi mai bine sa ne plimbam relaxati pana la locul de munca?
Citește mai mult despre editorial
Comentarii articol (39)