Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebăriDaca vrei sa fii un om mai bun, atunci trebuie sa inveti sa-ti respecti cuvantul dat. Nu este o aluzie pentru anumite persoane publice, ci doar un indemn pentru orice individ obisnuit care pur si simplu vrea sa fie apreciat de cei din jurul sau. Si care vrea, la randul sau, sa fie inconjurat de persoane pe care sa se bazeze la fel de mult.
Articolul continuă mai jos
Cu totii pornim cam din acelasi punct si, pe masura ce avansam in varsta, suntem educati. Poate mai mult, poate mai putin. Sau poate doar ne autoeducam din intamplarile pozitive si -- mai ales -- negative de care avem parte. Oricum ar sta lucrurile, atat timp cat crestem in contact cu civilizatia, n-avem cum sa nu beneficiem -- intr-un mod sau altul -- de o educatie elementara. Fie ea si una indirecta.
Unul dintre aspectele importante ale acestei educatii este respectul. Respectul fata de propria persoana, respectul fata de celelalte persoane si respectul pentru cuvantul pe care-l dai celorlalti. Un om onest trebuie sa caute intotdeauna sa faca ceea ce spune ca va face, daca stie ca acest lucru ii sta in putinta. Altfel, mai bine tace.
Atunci cand iti respecti cuvantul dat, increderea pe care persoanele din jur o au in tine creste considerabil. Si aprecierea la fel. Indiferent ca este vorba de familie, de prieteni, de colegii de la serviciu sau de persoane pe care abia le-ai cunoscut, fiind cinstit in relatia cu ei nu-ti poate aduce decat castiguri.
Desigur, in acelasi timp, increderea merge mana in mana cu respectul pe care ceilalti ti-l arata. Un om care se respecta pe sine, respecta persoanele din jurul sau si isi respecta cuvantul dat va beneficia la randul sau de respectul cuvenit din partea celorlalti.
In fine, daca te bucuri de incredere si respect, iti va fi mult mai usor sa capeti ajutor atunci cand ai nevoie de el. Ajutandu-i pe ceilalti, te ajuti pe tine. N-are absolut nicio importanta faptul ca cei pe care-i ajuti nu vor putea sau nu se vor gasi niciodata in postura de a-ti returna ajutorul.
Pentru ca un om cinstit nu ajuta cu gandul de a capata candva ceva in schimb, ci pentru ca asa este normal.
Citește mai mult despre editorial
Comentarii articol (15)