Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebăriE genul de situație pe care am dezbătut-o de nenumărate ori până acum. Atunci când ești implicat într-o afacere, îți folosești o bună parte din zi pentru întâlniri, discuții creative, implementarea unor lucruri și altele asemenea. Adică muncești.
Articolul continuă mai jos
Am observat asta pe măsură ce scriam texte mai lungi. De regulă, ai nevoie de timp (cam 30-60 de minute în cazul meu) să intri în starea creativă care să-ți permită să scrii ceva interesant de citit. În altă lumină, atunci când începi, pierzi cam 60 de minute scriind prostii pe care le vei regreta / rescrie apoi.
Ulterior, starea în care intri te poate ține în priză ore întregi, cu o singură condiție. Să n-o lași nicio clipă din mână.
Într-un fel, e că și cum textul ăla pe care îl scrii, proiectul pe care îl faci, discuția pe care o porți au o viață a lor și n-au nevoie de la tine decât să le aduci la suprafață.
În tot contextul ăsta, am găsit întotdeauna telefonul ca fiind extrem de enervant. E intruziv, vrea atenție acum și doar acum, n-ai niciodată idee cât de mult te va trage în conversație și nici cât de calm vei fi după. Așa că, dacă vrei să ai o zi în care te poți concentra, încearcă să renunți la a răspunde la telefon și apucă-te să faci lucrurile care sunt pe masă.
Spre deosebire de telefon, e-mailul e mult mai cuminte. El așteaptă acolo, la locul lui, până când hotărăști să îl bagi în seamă. Și, dacă ți-ai făcut o regulă în a lăsa întotdeauna inbox-ul liber, atunci emailul e cea mai bună formă de comunicare pe care a inventat-o cineva.
În concluzie, răspund mult mai repede pe email decât la telefon.
Citește mai mult despre editorial
Comentarii articol (15)