1. Străinii care vor să se stabilească în Italia pot beneficia de un regim fiscal special
Autoritățile fiscale din Italia au stabilit normele și condițiile de aplicare ale noului regim fiscal pentru străinii care vor să-și stabilească rezidența fiscală în această țară și pentru cetățenii italieni care doresc să-și redobândească cetațenia italiană. Clarificările aduse de către autoritățile italiene cuprind, printre altele, și următoarele aspecte: până la ce dată poți opta pentru alegerea regimului fiscal, ce documente trebuie depuse și când sau ce trebuie să conțină actele depuse.
2. Regimul fiscal din Italia s-a modificat. Care sunt noutățile?
În cursul anului 2017, Guvernul italian a emis un decret prin care se stabilesc condițiile pe care o persoană trebuie să le îndeplinească pentru a putea beneficia de reducerea de taxe și impozite. Extinderea măsurilor fiscale, măsuri care presupun scutiri de taxe și modificări în metoda de calcul al impozitului, se exercită de acum înainte și asupra altor categorii, cum ar fi liber-profesioniștii, nu doar asupra angajaților exclusiv, cum se întâmpla până de curând.
3. Legea bugetului 2018 în Italia: Mai mulți bani pentru tineri și familii
Legea bugetului pentru anul 2018 cuprinde numeroase facilități fiscale acordate angajatorilor, bonusuri pentru diverse categorii de persoane, inclusiv pentru tineri, familii și posesori de apartamente sau imobile: reducerea contribuțiilor cu 50% timp de trei ani acordată companiilor care angajează tineri de până în 35 de ani, eliminarea contribuțiilor pentru pentru angajații din agricultură cu vârsta de până la 40 de ani și bonusuri pentru posesorii de locuințe (pentru creșterea eficienței energetice a imobilelor, renovarea clădirilor de locuințe, dotarea cu mobilă a locuințelor sau consolidarea antiseismică a imobilelor situate în regiunile cu risc seismic mare).
Legea bugetului din Italia pentru 2018 prevede, pe lângă alte facilități fiscale, și acordarea unui bonus pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi aparținând imobilelor. Acesta se numește Bonus Verde și permite reducerea cheltuielilor legate de amenajarea, sistematizarea și întreținerea grădinilor situate în preajma clădirilor sau pe terase, balcoane, acoperișuri ș.a. Noul bonus destinat spațiilor verzi urbane reprezintă, de fapt, o reducere a impozitului pe veniturile persoanelor fizice cu 36%, acordată în zece tranșe anuale.
Comentarii articol (0)