Evenimentul s-a desfășurat în perioada 23-25 februarie 2018, în organizarea sa fiind implicate Asociația Vindobona pentru Promovarea Arbitrajului în România și Facultatea de Drept din cadrul Universității din București.
În preambului concursului, BIAC a organizat o conferință internațională, care a avut ca teme etica în arbitraj și viitorul în arbitrajul investițiilor.
„Suntem onorați să sprijinim cea de a cincea ediție a Pre-moot-ului din România și dorim să mulțumim pe această cale arbitrilor internaționali care au împărtășit din experința lor atât în cadrul conferinței, cât și al concursului. Avem convingerea că dezbaterile au fost relevante pentru părți, în special pentru studenți, constituindu-se într-o bază solidă pentru practica lor viitoare. Felicităm câștigătorii concursului și conducerea Facultății de Drept din cadrul Universității din București pentru deschiderea deosebită arătată demersului nostru”, a menționat Dan Vișoiu, Secretar General BIAC.
“Colaborarea dintre Universitatea din București și BIAC a permis deschiderea concursului organizat anual la București unui număr record de studenți și arbitri din străinătate și doresc să mulțumesc BIAC pentru că a făcut posibil acest lucru. Astfel, la Pre-Moot au participat următoarele echipe: Universitatea Roma Tre (Italia), Universitatea Helsinki (Finlanda), Universitatea din Haga de Științe Aplicate (Olanda), Universitatea Wyszynski (Polonia), Universitatea din Pavia (Italia), Universitatea de Stat din Moldova (Moldova), Universitatea Moscow State Institute of International Relations (Rusia), Universitatea Nicolae Titulescu (România) și Universitatea din București (România)”, a declarat Raluca Papadima, cadru didactic asociat la Universitatea din București și Președintele Asociației Vindobona pentru Promovarea Arbitrajului în România.
Mai multe detalii referitoare la BIAC și câștigătorii acestei ediții a Pre-moot-ului din România, se regăsesc la adresa aceasta.
BIAC își propune să ofere asistență oamenilor de afaceri, precum și companiilor multinaționale care activează în România, cu privire la soluționarea oricăror tipuri de litigii contractuale intervenite între părțile care desfășoară activități în România, inclusiv ale părților care au încheiat contracte în altă limbă decât limba română.
Regulile de arbitraj ale BIAC au la bază un mix de "bune practici", care decurg din diverse reguli de arbitraj internaționale precum cele ale UNCITRAL, LCIA, CPI și AAA /ICDR, acestea făcând referire și adoptând și Ghidul Asociației Internaționale a Avocaților privind conflictele de interese în arbitraj comercial internațional și Regulile Asociației Internaționale a Avocaților privind obținerea de probe în arbitrajul comercial internațional.
Concursul de procese simulate în domeniul arbitrajului comercial internațional Willem C. Vis este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. El reunește în mod tradițional reprezentanți ai celor mai renumite universități la nivel mondial. Competiția cuprinde o versiune desfășurată anual la Viena (aflată la a 25-a ediție) și o versiune desfășurată anual la Hong Kong (aflată la a 15-a ediție). Peste 400 de universități din întreaga lume participă anual la concursul Willem C. Vis, inclusiv cele mai prestigioase universități la nivel mondial.
Echipa Facultății de Drept a Universității din București care participă la concursul Willem C. Vis (ediția Hong Kong și ediția Viena) este alcătuită din zece studenți, care pregătesc împreună toate etapele celor două ediții ale concursului, sub îndrumarea doamnei av. dr. Raluca Papadima, cadru didactic asociat la Universitatea din București.
Comentarii articol (0)